Biluthyrning Frederikshavn

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Frederikshavn på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Frederikshavn

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Frederikshavn på dina vägnar.

Book before 25 February 2019 and pick up your rental by Sunday 7 April 2019
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Frederikshavn

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Danmark
  3. Frederikshavn
EasyTerra Biluthyrning Frederikshavn är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Frederikshavn

Biluthyrning Frederikshavn
Biluthyrning Frederikshavn

Inledning

Den danska staden Frederikshavn har en gammal stadskärna med fullt av färgglada fiskehus som kallas för Fiskerklyngen. Det finns också stränder i närheten (däribland Danmarks enda palmstrand) och Frederikshavn har ett av landets största gågateområden där man kan shoppa ordentligt.

Befolkning

Staden har omkring 25 000 invånare.

Geografiskt läge

Frederikshavn ligger på östkusten i norra Danmark, vid Kattegatt, sundet som skiljer det danska fastlandet från Sverige. Landskapet precis norr och söder om staden är flackt, men om man kör västerut kör man genom det jylländska höglandet.

Ekonomi

Staden har en viktig färjehamn med förbindelser till Norge och Sverige. Fiske och fiskhantering utgör också en viktig inkomstkälla. I Danmark betyder 'frederikshavner' en särskild kvalitetsrödspätta. Den danska flottan har också en bas här. Stränderna lockar många turister varje år. Frederikshavn profilerar sig själv som en ekostad; år 2015 ska hela staden vara beroende uteslutande på förnybar energi. På det här sättet vill staden visa på (dansk) energitekniks möjligheter.

Flygplatser

Den närmaste internationella flygplatsen är Aalborg flygplats, över 6,5 mil sydväst om Frederikshavn. Aalborg flygplats är lätt att nå med hyrbil via motorväg E-45.

Kollektivtrafik

Frederikshavn har utmärkta allmänna stadsbussar. Det finns också anslutningar från busstationen framför tågstationen till bland annat Skagen, Sæby, Øster Vrå, Sindal och Hirtshals.

Trafik och parkering

Frederikshavn är inte en starkt trafikerad stad och man har inga problem att hitta runt om i staden i hyrbil. Det finns också gott om parkeringsmöjligheter. Laddningsstationerna på de kommunala parkeringsplatserna där man kan ladda batterierna till elbilar är en kuriositet i Frederikshavn. Det är inte obligatoriskt att köra en bil som går på förnybar energi (se Ekonomi) i Frederikshavn, eftersom det är svårt att hitta i resten av Danmark.

Hotell

Frederikshavn har ett hyfsat urval boenden, huvudsakligen i budget- och mellanklasskategorin. De flesta hotellen ligger utmed stränderna. Det finns också campingplatser i närheten av Frederikshavn.

Externa källor

För mer information om Frederikshavn rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Frederikshavn

EasyTerra Biluthyrning Frederikshavn jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Danmark, men i en annan stad än Frederikshavn, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Danmark-sidan, där du kan välja i vilken stad i Danmark du vill hyra en bil.