Biluthyrning Benidorm

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Benidorm på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Benidorm

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Benidorm

EasyTerra Biluthyrning Benidorm är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Benidorm

Inledning

På 60-talet förvandlades Benidorm från en enkel fiskeby till en av Europas främsta badorter. Turistutvecklingen resulterade i en makaber tillväxt av höghushotell och lägenhetsbyggnader. Benidorm har det största antalet höghus per invånare i världen: på var 180:e invånare finns det en byggnad på 35 meter eller högre.  

Befolkning

Över 70 000 personer bor i staden, men denna mängd överträffas av det stora antalet 'temporära' invånare, turisterna. Vid sommarsäsongens höjdpunkt bor det omkring en halv miljon människor i Benidorm.

Geografiskt läge

Benidorm är belägen i östra Spanien, på Costa Brava. Alicante är belägen över fyra mil sydväster om staden. Inlandet består av bergskedjor, som domineras av det 1406 meter höga Puig Campana.

Ekonomi

Benidorms ekonomi grundar sig uteslutande på turism. Inte bara sommarturisterna garanterar ett väsentligt inkomstflöde. Under vintrarna är de många pensionärer från nordeuropeiska länder som tillbringar vintermånaderna i Benidorm minst lika viktiga.

Flygplatser

Alicante flygplats är inkörsporten till Costa Blanca. Flygplatsen kallas också för El Altet (vilket var dess tidigare namn) och är belägen omkring fem mil sydväster om Benidorm. Den är enkel att nå med hyrbil. Från Benidorm tar man motorvägen (Autopista) A-7. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Benidorm har ett bra offentligt bussystem med ett flertal hållplatser inuti staden och förbindelser till städer i omgivningarna som till exempel Altea, Alicante och Calpe. Väster om staden ligger det en busstation för långdistansbussar till andra europeiska länder.

Trafik och parkering

Under sommarmånaderna är trafiken extremt livlig i Benidorm och det är svårt att hitta en parkeringsplats på gatan. Bara om man är ute tidigt på dagen så kan man hitta en parkeringsplats på sidogatorna till strandpromenaden. Det finns även några parkeringshus, både underjordiska och över markytan. Några garage är dock reserverade för hotellgästerna. Det finns ett nytt parkeringsgarage nära gamla stan, men här gäller samma sak: ju senare på dagen kommer dit desto svårare är det att hitta en ledig parkeringsplats.

Hotell

Eftersom Benidorm är en av de största badorterna i Europa så finns det ingen brist på hotell, semesteranläggningar och lägenheter i Benidorm. Förutom detta, i jämförelse med resten av Spanien är priserna låga. Detta beror på den enorma konkurrensen. Hotellen i närheten av stranden Levante är de mest populära och på andra plats kommer logiet på Poniente. Om man vill bo längre bort från nattlivet så är det bättre att välja ett hotell i förorten La Cala Finestrat.

Externa källor

För mer information om Benidorm rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Benidorm

EasyTerra Biluthyrning Benidorm jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än Benidorm, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.