Biluthyrning San Cristóbal de La Laguna

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i San Cristóbal de La Laguna på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i San Cristóbal de La Laguna.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning San Cristóbal de La Laguna

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Spanien
  3. Biluthyrning Teneriffa
  4. Biluthyrning San Cristóbal de La Laguna
EasyTerra Biluthyrning San Cristóbal de La Laguna är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för San Cristóbal de La Laguna

Inledning

San Cristóbal de La Laguna (vanligen bara kallad La Laguna) är en gammal stad på norra Teneriffa, en av Kanarieöarna. Den historiska stadskärnan i den före detta huvudstaden på Kanarieöarna blev upptagen på UNESCO:s lista över världsarv 1999. Under åren därefter blev många av byggnaderna i den gamla stadskärnan renoverade. 

Befolkning

Staden har över 135 000 invånare.

Geografiskt läge

San Cristóbal de La Laguna ligger på norra Teneriffa, rakt nordväst om Santa Cruz. Tillsammans bildar de två städerna ett stort tätortsområde. 

Ekonomi

Sedan lång tid tillbaka är staden ett handelscentrum, även om mycket av kommersen numera äger rum i närbelägna Santa Cruz. Nordväst om staden odlas tomater och bananer. Som på resten av Teneriffa spelar turismen en viktig roll i den lokala ekonomin. Många tittar sig omkring i den vackert bevarade historiska stadskärnan i La Laguna. 

Staden är också ett utbildningscentrum: 30 000 studenter går på universitetet i La Laguna. 

Flygplatser

Flygplatsen ligger i de södra stadsdelarna. Den här flygplatsen, Los Rodeos eller Tenerife Norte, används huvudsakligen för flygningar till de andra Kanarieöarna och det spanska fastlandet, men det finns också några flygningar med internationella destinationer. Flygplatsen är lätt att nå med hyrbil. Flygplatsen ligger precis intill Autopista del Norte, vilken löper tvärs genom San Cristóbal de La Lagunas södra stadsdelar.  

Teneriffas huvudflygplats, Reina Sofia eller Tenerife Sur, kan nås via Autopista del Sur.

Kollektivtrafik

San Cristóbal de La Laguna har ett bra allmänt bussnät. I allmänhet går det också bussar till Santa Cruz. Det finns också en spårvagnsförbindelse mellan La Lagunas centrum och busstationen i Santa Cruz. 

Trafik och parkering

Många gator i den historiska stadskärnan är avstängda för biltrafik. Santa Cruz kan också vara livligt trafikerad. Lyckligtvis finns det många parkeringsplatser och parkeringshus i och runt om stadens centrum där man tryggt kan parkera sin bil. 

Hotell

San Cristóbal de La Laguna har ett begränsat logiutbud. Det finns inte många hotell, och de rum som hyrs ut i privata hem är ofta upptagna av studenter. Det finns ett större urval i Santa Cruz och naturligtvis längs Teneriffas populära turiststränder. Ön lockar turister året runt. Det är därför att rekommendera att boka hotellrum i god tid. 

Externa källor

För mer information om San Cristóbal de La Laguna rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i San Cristóbal de La Laguna

EasyTerra Biluthyrning San Cristóbal de La Laguna jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Spanien, men i en annan stad än San Cristóbal de La Laguna, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Spanien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Spanien du vill hyra en bil.