Biluthyrning Ancona

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Ancona på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Ancona.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Ancona

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Ancona
EasyTerra Biluthyrning Ancona är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Ancona

Biluthyrning Ancona
Biluthyrning Ancona

Inledning

Ancona är huvudstad i den italienska regionen Marche och en viktig hamnstad. Även om den gamla stadskärnan skadades svårt under Andra världskriget så finns det fortfarande många intressanta byggnader i Ancona som är värda ett besök. Först och främst finns det en ståtlig katedral på toppen av Colle Guasco. När hamnen ligger Trajanus triumfbåge som är ingången till en gångstig ovanpå hamnens mur. I närheten av Ancona hittar man vackra stränder och semesteranläggningar. De offentliga stränderna (spiaggia libera) är vanligtvis inte särskilt rena; därför är det tillrådigt att besöka de stränder som har inträdesavgift. Dessutom kan man göra trevliga utflykter från Ancona med en hyrbil. Man kan till exempel köra på den gamla romerska Via Flaminia genom kullarna och bergen eller besöka vindistriktet Verdicchio.

Befolkning

Staden har mer än 100 000 invånare.

Geografiskt läge

Ancona är belägen på Italiens ostkust vid Adriatiska havet. Staden är belägen på sluttningarna av Colle Astagno och Colle Guasco, som tillhör udden av Monte Conero. Kuststaden Rimini ligger nära 10 mil nordväst om Ancona.

Ekonomi

Hamnen är den lokala ekonomins motor. Den är utgångspunkten för många av det Adriatiska havets färjetjänster och den utgör också en bas för den italienska flottan. Delar av hamnen är reserverad för fiskebåtar. Dessutom har tillverkaren för hushållsapparater Indesit sitt huvudkontor nära Ancona och regionen Marche är bas för skotillverkaren Tod's. Regionen lockar huvudsakligen italienska turister, men allt fler utländska resenärer upptäcker stadens och dess omgivningars charm.

Flygplatser

Stadens flygplats är belägen nio kilometer öster om Ancona, i Falconara Marittima. Ancona Falconara flygplats är enkel att nå med hyrbil: man tar motorväg A14 eller SS16. Avfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Ancona har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, som sköts av Conerobus. Bussarna är moderna och punktliga. Dessutom finns det bra bussförbindelser till andra platser i regionen, men på söndagar är tidtabellen mycket begränsad.

Trafik och parkering

En hyrbil är det perfekta transportmedlet för att utforska regionen, men Anconas gamla centrum är det bäst att besöka till fots. Det finns ett flertal stora parkeringsfaciliteter inuti och runtomkring detta centrum: Degli Archi (nära tågstationen), Cialdini (på via Cialdini), Stamira (piazza Pertini) och Traiano (nära hamnen). Ancona ligger vid motorväg A14, vilket innebär att man enkelt kan nå andra platser. Det är mycket trevligt att utforska inlandet med hyrbil, till exempel bergen Apenninerna.

Hotell

Ancona har ett stort utbud av logi. Från enkla bed & breakfast till sommarhus och semesteranläggningar. De flesta av hotellen ligger vid stränderna. Det finns även många genuina bondgårdar att hyra för semesterfirare. Om man planerar att besöka Ancona i juli eller augusti rekommenderar vi att man bokar logi i förväg. Under andra månader är hotellen och semesteranläggningarna inte fullbokade. Många hotell stänger från oktober till april.

Externa källor

För mer information rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Ancona

EasyTerra Biluthyrning Ancona jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Ancona, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.