Biluthyrning Rimini

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rimini på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rimini

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Rimini
EasyTerra Biluthyrning Rimini är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Rimini

Inledning

Badorten Rimini är mycket gammal: romarna grundades staden 286 f. Kr. för att stå emot gallernas frammarsch. Stadens rika historia har lämnat många synliga spår, som till exempel Augustus triumfbåge, Ponte di Tiberio och amfitetaern. Olyckligtvis besöker de flesta turister inte dessa sevärdheter; de åker bara till Rimini på grund av solen, havet, stränderna och det sprudlande nattlivet.

Befolkning

Rimini har en befolkning på 140 000 invånare.

Geografiskt läge

Rimini är belägen på östkusten i Italien, vid Adriatiska havet, nära mynningen till floden Marecchia. På Romarrikets tid kallades denna flod för Ariminum vilket förklarar var stadens namn har sitt ursprung. Sydväst om Rimini ligger det lilla europeiska landet San Marino.

Ekonomi

Turism, turism och turism. Det är vad som understöder den lokala ekonomin. Men Rimini fokuserar inte endast på turismen. Italiens största kongresscentrum (Palacongressi di Rimini) öppnades i Rimini 2010 och staden hade redan det enorma Expo Center. Varje år hålls det många konferenser, mässor och utställningar, inklusive Italiens största turistmässa. Det råder häftig konkurrens mellan Rimini och grannstaden Riccione, som även har ett stort kongresscentrum (Palazzo dei Congressi).

Flygplatser

Riminis flygplats är belägen fem kilometer sydost om stadens centrum. Federico Fellini flygplats är enkel att nå med hyrbil: ringvägen runt Rimini (SS16) förvandlas till Via Flaminia i sydost. Vid denna väg är flygplatsen belägen. Flygplatsen är även tillgänglig via A14 (E55) och via vägen längs stranden (Viale Regina Elena).

Kollektivtrafik

Bussbolaget AM (Agenzia Mobilia) sköter stadsbussarna i Rimini, vilka - med italienska mått mätt - går förvånansvärt regelbundet och punktligt. Det finns även busslinjer till närliggande städer, såsom San Marino. Under sommaren finns det nattbussar (Blue Line), vilka går till de populäraste uteställena längs Adriatiska havets kust.

Trafik och parkering

Rimini är en livlig badort, särskilt under sommaren. Även om trafiken definitivt inte är lika kaotisk som i Rom så måste man anpassa sig lite till det italienska körsättet. Att hitta en parkeringsplats på gatan kan vara svårt, men lyckligtvis finns det ett stort utbud av parkeringsfaciliteter I stadens historiska centrum får endast bilar med ett särskilt tillstånd köra in.

Hotell

Rimini kallas även för de tusen hotellens stad, vilket tyder på att det inte är någon brist på logi. Emellertid så är utbudet precis tillräckligt för att tillfredsställa efterfrågan på sommaren. Till detta bör tilläggas att Rimini lockar deltagare i utställningar och konferenser (se Ekonomi ovan) och därför är det klokt att boka hotellrummet i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Rimini rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Rimini

EasyTerra Biluthyrning Rimini jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Rimini, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.