Biluthyrning Brindisi

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Brindisi på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Brindisi.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Brindisi

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Brindisi
EasyTerra Biluthyrning Brindisi är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Brindisi

Biluthyrning Brindisi
Biluthyrning Brindisi

Inledning

Det är verkligen värt besväret att besöka den historiska staden Brindisi. Det finns vackra katedraler och slott, många av dem har tjusigt anlagda trädgårdar. Vacker arkitektur är emellertid inte stadens enda attraktion. Det finns även underbara stränder och på kvällen kan man ta något att äta och dricka på den fina strandpromenaden.

Befolkning

Staden har långt över 90 000 invånare.

Geografiskt läge

Brindisi ligger i södra Italien, i regionen Apulien. Denna region utgör ‘klacken’ på Italiens ‘stövel’. Staden ligger vid Otrantosundet, som ansluter det Adriatiska havet och det Joniska havet. 

Ekonomi

Sedan lång tid tillbaka är Brindisi beroende av handeln mellan den italienska halvön och hamnar i Joniska havet, de grekiska öarna och det grekiska fastlandet. Brindisi var slutdestinationen på Via Appia, en av huvudvägarna som ledde till Rom (precis som alla vägar gjorde på den tiden).

Vinodling spelar också en viktig roll, liksom odling av oliver och framställning av olivolja.

Dessutom är turismen av stor betydelse. Inte bara själva Brindisi, utan även historiska städer som Francavilla Fontana, Lecce och Ostuni lockar turister, liksom stränderna längs kusten.

Flygplatser

Stadens internationella flygplats, Brindisi Papola Casale, ligger ungefär sex kilometer norr om stadens centrum och nås enkelt från motorväg 16. 

Kollektivtrafik

Brindisi har lokalbussar, men man ska inte förvänta sig att de avgår enligt tidtabellen. Dessutom finns det regionala bussar och tågförbindelser till Bari, Lecce och Taranto.

Färjor till de grekiska öarna i Joniska havet och till städer på det grekiska fastlandet (Korfu, Igoumenitsa, Kefalonien, Zante and Patras) avgår från hamnen.

Trafik och parkering

Det bästa transportmedlet för att utforska Apulien är bilen. Emellertid bör man undvika stadskärnorna. Gatorna är inte bara livligt trafikerade och smala, utan det är också oklart var man får lov att parkera och om det kostar pengar eller inte. Det är tillrådigt att utforska städer som Ostuni och Lecce till fots.

Hotell

Brindisi har bra hotell och pensionat att erbjuda. De bästa hotellen och semesteranläggningarna ligger längs kusten. Lecce har också trevliga hotell, ofta i historiska byggnader. Det bästa exemplet är Patria Palace, som ligger i stadens centrum. Det är inte billigt men mycket elegant.

Externa källor

För mer information om Brindisi, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Brindisi

EasyTerra Biluthyrning Brindisi jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Brindisi, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.