Biluthyrning Lecce

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Lecce på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Lecce.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Lecce

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Lecce
EasyTerra Biluthyrning Lecce är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Lecce

Inledning

Den italienska staden Lecce kallas också för 'söderns Florens', eftersom staden har många monument i barock arkitektur. Staden grundades för över två tusen år sedan av grekerna. 

Befolkning

Lecce har nästan 100 000 invånare.

Geografiskt läge

Lecce ligger längst söderut i Italien, centralt på halvön Salento, som man säkert känner bättre till som 'stövelklacken'. Brindisi ligger 4 mil norr-nordväst om Lecce.

Ekonomi

Ur en ekonomisk synvinkel är 'Lecce sten' en av de främsta exportprodukterna. Det är en speciell typ av kalksten, relativt mjuk, och därmed passande för skulpturer. Lecce är också ett handelscentrum för jordbruksprodukter från omgivningarna, främst oliver (av vilka en del används till att göra olja) samt vin. Lecce har också några keramikfabriker. 

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Aeroporto del Salento nära Brindisi, utmed SS16/SS379. Den är lätt att nå med hyrbil: först tar man SS613 till Brindisi och därefter följer man väganvisningarna. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. Man bör räkna med en restid på ungefär 40 minuter. 

Kollektivtrafik

Den allmänna busstrafiken i och runt om Lecce drivs av SGM. Lecces stadsfullmäktige försöker få folk att lämna sina bilar hemma genom att erbjuda billiga hyrcyklar. Det finns flera av dessa så kallade (helt automatiska) Bicincittà-ställ i staden.

Trafik och parkering

Att hitta en gratis parkeringsplats i Lecces centrum kan vara svårt, men runt om centrum finns det tre pendelparkeringar (Carlo Pranzo, Via Torre del Parco och Foro Boario) där man kan parkera sin bil för att fortsätta resan med kollektivtrafik. 

Hotell

Lecce har ett bra logiutbud. Det finns lyxhotell i centrum, ofta inhysta i attraktiva ståtliga byggnader, men det finns också enkla pensionat och bed & breakfasts. Det finns campingplatser och semesteranläggningar i stadens omgivningar och man kan hyra bondgårdar (agriturismo). I det här fallet är det praktiskt med en hyrbil. 

Externa källor

För mer information om Lecce rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Lecce

EasyTerra Biluthyrning Lecce jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Lecce, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.