Biluthyrning Bari

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bari på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bari

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Italien
 3. Biluthyrning Bari
EasyTerra Biluthyrning Bari är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bari

Biluthyrning Bari
Biluthyrning Bari

Inledning

Bari är huvudstad i provinsen med samma namn och det är den viktigaste staden i Apulien (Puglia). Den äldsta delen av staden ligger i norra delen av en halvö mellan den gamla och nya hamnen. Där finns bland annat den ståtliga basilikan San Nicola i Apuliens typiska romerska stil. På 1000-talet flyttades San Nicolas kvarlevor i hemlighet från Myra i Turkiet till Bari. Slottet Svevo är idag centrum för stadens nattliv. Söder om den gamla staden finns det en modernare del med affärsgator (exempelvis den flotta Via Sparano) och en vacker boulevard (Lungomare) längs med havet, där många kulturevenemang organiseras.

Befolkning

Befolkningen i själva Bari minskar. Människorna flyttar allt mer till utkanterna av staden. Staden har 320 000 invånare men i tätorten finns över en miljon människor. Människorna i Bari anses vara progressiva, eller åtminstone mindre katolskt konservativa än i många andra regioner i södra Italien.

Geografiskt läge

Bari ligger i södra Italien vid Adriatiska havet. Om vi tänker oss Italien som en stövel så ligger Bari på den stövelns häl. På andra sidan havet ligger Albanien. Många albaner har tagit sig över Adriatiska havet för att slå sig ner i Italien (ofta illegalt). Foggia ligger nordväst om Bari och Brindisi åt sydväst.

Ekonomi

Staden är ett viktigt ekonomiskt centrum i Syditalien. Den moderna hamnen spelar en viktig roll med oljeraffinaderier och maskinindustri, för att nämna två verksamheter. Produkter från inlandet (oliver, druvor, spannmål, mandel, fikon och tobak) skeppas iväg via hamnen. Dessutom finns här ganska mycket fiske. Det finns en stor livsmedelsindustri som bearbetar grönsaker, frukt och fisk. Staden ligger också i en viktig vinregion.

Flygplatser

Bari internationella flygplats ligger 1,1 mil nordväst om staden, i närheten av Palese. Den är uppkallad efter påven Johannes Paulus II: Karol Wojtyla flygplats. Det finns två bussförbindelser till flygplatsen: en reguljär buss (Amtab linje 16), som stannar många gånger på vägen, exempelvis vid Via Capitaneo, Via Ranieri och Via Diaz, och en flygbuss (Tempesta) som kör direkt till stadens centrum (Piazza Aldo Moro).
Med bil kan flygplatsen nås från ringleden runt Bari: norrifrån kör man mot Foggia, söderifrån följer man SP 271.

Kollektivtrafik

Den centrala busstationen ligger vid Piazza Aldo Moro som är uppkallad efter en kristdemokratisk premiärminister som mördades av röda brigaderna 1978. Här finner man inte bara de gula stadsbussarna utan även regionala bussar.

Tågstationen ligger bredvid busstationen. Där finns utmärkta förbindelser till övriga delar av landet, bland annat höghastighetståg till Neapel och Rom.

Trafik och parkering

Bari är anslutet till resten av Italien via utmärkta motorvägar, exempelvis till Bologna i norr. Många av dessa vägar följer den adriatiska kusten. Det finns också en utmärkt väg till Neapel (och även en till Rom). På dessa vägar måste man betala vägtull.

Runt Baris medeltida centrum finns en väg som går längs med stadens två hamnar. Den nyare delen har ett tydligt vägmönster vilket innebär att det inte är svårt att hitta runt där. Eftersom Bari är ett ekonomiskt centrum för Syditalien kan dock trafiken vara mycket livlig.

I blåa zoner (Zona Disco) kan man bara parkera med parkeringsskiva, och endast på begränsad tid, vanligtvis högst en timme. Denna restriktion gäller från måndag till lördag mellan klockan 9.00 och 14.30 och mellan klockan 16.00 och 18.00. Parkeringsskivor kan köpas på bensinstationer. I gröna zoner (Zona Verde) är parkering inte tillåtet på arbetsdagar mellan klockan 8.00 och 9.30 eller mellan klockan 14.30 och 16.00. Parkeringsområdena i närheten av hamnen är ökända för bilinbrott. Det är bäst att inte lämna bilen där. Detta gäller även hamnen i Brindisi.

Hotell

De flesta hotellen är belägna i den nyare delen av staden, i närheten av den gamla stadskärnan. Det finns också flera hotell i närheten av ringleden. Bari är både ett ekonomiskt centrum och ett - växande - turistcentrum. Vi rekommenderar på det bestämdaste att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Bari rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Ecovia Rent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Goldcar
 • Hertz
 • InterRent
 • JoyRent
 • Keddy By Europcar
 • Leasys
 • LocautoRent
 • Maggiore
 • National Car Rental
 • Noleggiare
 • Rhodium Car Rental
 • Sicily by Car
 • SIXT Rent a Car
 • Smile Rent
 • Targarent
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Bari

EasyTerra Biluthyrning Bari jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Bari, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.