Biluthyrning Carcassonne

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Carcassonne på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Carcassonne.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Carcassonne

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Carcassonne
EasyTerra Biluthyrning Carcassonne är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Carcassonne

Biluthyrning Carcassonne
Biluthyrning Carcassonne

Inledning

Carcassonne består av två delar. Den första är en bedårande medeltida befäst stad, en av de mest intressanta sevärdheterna i Europa. Synen av eftermiddagssolen som skiner över staden och kontrasterar mot mörk himmel får en att tappa andan. Den andra delen, Ville Basse (nedre stan) är en slags modern syster till 1200-talsdelen.

Befolkning

Carcassonne har cirka 47 000 invånare, vilket inte är tillräckligt för att göra den till en av Frankrikes 50 största städer.

Geografiskt läge

Carcassonne ligger cirka 15 mil norr om den fransk-spanska gränsen, som är belägen mitt i de vackra Pyrenéerna. 7,5 mil österut finns vattnet Golfe du Lion som gränsar till Medelhavet. Floden Aude flyter genom staden och separerar samtidigt den lätt upphöjda befästa staden från dess något lägre belägna moderna tvilling.

Ekonomi

Carcassonnes ekonomi är till stor del beroende av turismen, vilket inte är överraskande om man tänker på att den lilla staden med sina 47 000 invånare lockar 2 miljoner turister årligen. Speciellt på sommaren är antalet turister mycket stort. Huvudattraktionen är medeltidsstaden som byggdes av galler, romare, morer och franker. 1659 blev Roussillon, som för närvarande tillhör Frankrike, en del av Frankrike. Sen dess är Carcassonne inte längre en gränsstad. Efter en tid av nedgång är staden numera en av Frankrikes huvudsakliga turistattraktioner.

Flygplatser

Carcassonne har en flygplats, som är belägen 5 kilometer väster om staden. Flygplatsens namn är Carcassonne-Salvaza flygplats. Det finns här två reguljära flygningar per dag, en från London Stansted flygplats med Ryanair, och en annan med samma flygbolag från Bruyssel Charleroi.

Kollektivtrafik

Man kan nå Carcassonne både med buss och med tåg. Det är beläget på linjen mellan Toulouse och Montpellier. Från flygplatsen kan man ta buss 7 med Agglo'Bus. Samma bolag sköter också busstrafiken i själva staden. Från mitten av juli till mitten av augusti finns det gratis bussar mellan den gamla delen och den nya delen av staden.

Trafik och parkering

Att köra bil i Carcassonne orsakar förmodligen inga bekymmer. Under turistsäsongen ska man tänka på att det kanske inte är möjligt att parkera bilen så nära den gamla stan som man skulle önska. För att åka tillbaka till flygplatsen, ta Carcassonne Quest A61.

Hotell

Även om Carcassonne inte har några egentliga lyxhotell är det ändå möjligt att hitta ett anständigt medelklassigt hotell, och det finns också gott om budgethotell. Under sommaren måste man boka i förväg om man vill vara säker på att få ett rum i denna turiststad.

Externa källor

För mer information om Carcassonne rekommenderar vi Google och följande externa källor:    

Biluthyrningsplatser i Carcassonne

EasyTerra Biluthyrning Carcassonne jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Carcassonne, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.