Biluthyrning Toulouse

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Toulouse på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Toulouse

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Toulouse
EasyTerra Biluthyrning Toulouse är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Toulouse

Biluthyrning Toulouse
Biluthyrning Toulouse

Inledning

Toulouse är en livlig och vänlig stad. Det är som det ska vara då var fjärde invånare i staden är studenter. Spåren av ett rikt och våldsamt förflutet försvinner när du strövar på stadens smala medeltida gator. Det finns många kyrkor och katedraler i Toulouse, som är den fjärde största staden i Frankrike. Dess moderna industri kännetecknar också Toulouse.

Befolkning

Toulouse har närmare 400 000 invånare. Detta gör den till den fjärde största staden i Frankrike, efter Paris, Marseille och Lyon. Var fjärde invånare är student, vilket gör Toulouse till en synnerligen pulserande och ung stad. Med en befolkningstillväxt på 2,2 % är Toulouse den snabbast växande storstaden i Europa.

Geografiskt läge

Toulouse ligger i mellersta södra Frankrike. Floden Ariege flyter genom staden som är belägen runt 15 mil från Pyrenéerna som också utgör gränsen mellan Frankrike och Spanien. Biscayabukten vid Atlanten ligger omkring 20 mil bort. Golfe du Lion (vid Medelhavet), ligger runt 13 mil bort från denna universitetsstad. Åt nordost ligger Centralplatån.  

Ekonomi

I ekonomiska termer är Toulouse beroende av sin moderna industri, i synnerhet flygindustrin. Airbus har till exempel sin fabrik i Toulouse. Sedan en kort tid tillbaka har staden en ny temapark om rymden, La Cité de l'Espace.

En annan ekonomisk stöttepelare är universitetet, det andra största i Frankrike. Det ger många arbetstillfällen. Det stora antalet studenter ser till att staden har ett sjudande nattliv.

Turismen är också viktig för staden. Turisterna kommer för dess historia, nattliv och temapark. Möjligheten att besöka Airbus-fabriken lockar också många besökare. Slutligen är staden känd för att den förr i tiden användes som vilouppehåll av pilgrimerna som var på väg till Santiago de Compostela (Spanien).

Flygplatser

Toulouse har en flygplats som heter Toulouse-Blagnac flygplats, och ligger åtta kilometer från stadens centrum. Air France och EasyJet flyger till och från Paris runt 30 gånger om dagen. EasyJet och British Airways flyger till och från London två gånger dagligen. Dessutom finns det andra flyg till och från städer i Frankrike och andra städer i Europa. 

Kollektivtrafik

Toulouse har en modern busstation, därifrån du kan resa till exempel till Andorra och Agen. Det finns också en bra tågförbindelse till och från staden. Navette flygbuss kör mellan Toulouse flygplats och Toulouse. Resan tar omkring 20 minuter, och en enkel biljett kostar strax under € 4. Det finns ett lokalt buss- och spårvagnsnät som drivs av Semvat. En biljett som gäller på både buss och spårvagn kostar € 1.30, och en biljett för 10 resor kostar € 10.30. Företaget kör också nattbussar. För närvarande finns det en tunnelbanelinje, medan en andra linje håller på att byggas.

Trafik och parkering

Eftersom Toulouse är en mycket livlig plats är det svårt att hitta parkeringsplats. Detta gör det svårare att besöka staden med hyrbil. Parkering är också ett problem i centrum. Några parkeringstips: det finns stora bilparkeringar under Place du Capitole, under Allées Jean Jaures, bredvid Wilson, och ovanför inomhusmarknaden ovanför Place Victor Hugo. På Place St-Sernin är det gratis att parkera utom på lördagar, om du lyckas hitta en plats. Parkering kostar runt € 1.80 i timmen, eller runt € 11.80 om dagen.

Hotell

De flesta av hotellen i staden tillgodoser affärsvärldens behov. Detta betyder att det är svårt att hitta ett rum under veckan. Under veckosluten och i juli och augusti får man betydande rabatt. Detta gagnar turisterna. Mellanklasshotellen har ett bättre pris-kvalitetsförhållande än budgethotellen. Om du besöker Toulouse under veckan (med undantag för juli och augusti), rekommenderar vi att du bokar i förväg. Annars är det inte (direkt) nödvändigt.

Externa källor

För mer information om Toulouse, rekommenderar vi Google och följande externa källor: 

Biluthyrningsplatser i Toulouse

EasyTerra Biluthyrning Toulouse jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Toulouse, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.