Biluthyrning Valence

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Valence på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Valence.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Valence

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Valence
EasyTerra Biluthyrning Valence är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Valence

Inledning

Valence är huvudstad i departementet Drôme. Stadens största sevärdhet är Cathédrale St-Apollinaire. Denna kyrka byggdes på 1000- talet, men skadades svårt under de franska religionskrigen. Runt kyrkan finns de gamla, smala gatorna som utgör en del av Vieux Valence. De kallas även för côtes. 

Det finns många intressanta promenadstråk i staden, inklusive några som går längs kanalerna.

Befolkning

Valence har 95 000 invånare.

Geografiskt läge

Staden är belägen i sydöstra Frankrike, på floden Rhônes vänstra strand. Många människor känner till Valence för att staden ligger vid A7, Autoroute du Soleil.

Ekonomi

Metall- och textilindustrierna är den lokala ekonomins traditionella pelare. Under de senaste åren har många kända högteknologiska företag öppnat dotterbolag i Valence. Dessutom tillverkas läderprodukter och smycken här och Valence är det kommersiella centrumet för områdets jordbruksprodukter. Det är också ett viktigt utbildningscentrum: Valence har ett universitet (grundat på 1400-talet) och det finns många andra (specialiserade) institut för högre utbildning.

Flygplatser

Det finns planer på att öppna Valence flygplats (7 kilometer öster om staden) för budgetflygningar. Idag är flygplatsen i Grenoble i Saint-Ettiene den närmaste flygplatsen för komersiella flygningar. Från flygplatsen når man snabbt Valence med en hyrbil via motorvägarna A48 och A49. 

Kollektivtrafik

Valence har ett bra offentligt busstransportsystem. Bussarna som drivs av företaget CTAV går ofta till destinationer inom och utanför Valence. Staden har också en tågstation och en TGV-station.

Trafik och parkering

Det är inte svårt att hitta i Valence. Att hitta en parkeringsplats till hyrbilen är inte heller något problem; det är bäst att parkera hyrbilen i ett av parkeringsgaragen eller på en parkeringsplats.

Hotell

Valence har ett bra utbud av hotell: från enkla pensionat till medelklasshotell. I Valence omgivningar finns det även många campingplatser tillgängliga.

Externa källor

För mer information om Valence, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Valence

EasyTerra Biluthyrning Valence jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Valence, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.