Biluthyrning Strasbourg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Strasbourg på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Strasbourg

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Strasbourg
EasyTerra Biluthyrning Strasbourg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Strasbourg

Inledning

Strasbourg är en fantastisk stad om man vill åka på stadssemester. Den har ett vackert historiskt centrum (Grande Île), som står med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1988. I hjärtat av Strasbourg ligger katedralen Notre Dame, men glöm inte bort att besöka Petite France, ett pittoreskt område med korsvirkeshus. I december organiseras det en stor julmarknad med trevlig atmosfär.

Befolkning

Staden har mer än 270 000 invånare, men om man räknar med stadens omgivning så är befolkningen mer än en halv miljon människor.

Geografiskt läge

Strasbourg är belägen i nordöstra Frankrike, nära gränsen till Tyskland, vid floden Ill som flyter ihop med Rhen inuti staden. Alsace har alltid varit ett omtvistat område mellan Tyskland och Frankrike. Den sista gången som Tyskland annekterade staden var under Andra Världskriget.

Ekonomi

Många av den Europeiska Unionens institutioner är etablerade i Strasbourg. Nästan 9 av 10 av stadens arbetare är anställda antingen inom den offentliga administrativa sektorn eller inom servicesektorn. Emellertid finns det också några industrier i Strasbourg: bilindustri, läkemedelsföretag och två stora bryggerier (Fischer och Kronenbourg). 

Flygplatser

Den internationella flygplatsen ligger i Entzheim, ungefär 2 mil sydväst om staden. Med en hyrbil kan man nå flygplatsen från stadens centrum på ungefär 20 minuter: man följer motorväg A35 och tar utfart 8 (Entzheim Aéroport). Från stadens centrum kan man också följa D392 där utfarten till flygplatsen finns till höger precis innan Entzheim.

Kollektivtrafik

De fem spårvagnslinjerna utgör hjärtat i Strasbourgs kollektivtrafiksystem. Dessa ultramoderna spårvagnar går mycket ofta. Transportbolaget Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) sköter också en vidsträckt busslinje. 

Trafik och parkering

Stadens historiska centrum är huvudsakligen bilfritt. I resten av staden är det inte svårt att hitta rätt. Man kan parkera hyrbilen i ett av parkeringsgaragen, eller på en av pendelparkeringarna som finns i stadens utkanter. Dessutom är en hyrbil ett utmärkt transportmedel för att utforska Strasbourgs omgivningar. På en timme kan man köra till den historiska staden Colmar.

Hotell

Det finns ett stort urval av hotell i Strasbourg, men man bör tänka på att många europeiska institutioner (i synnerhet Europaparlamentet) behöver hotellrum till sina representanter och tjänstemän. Priserna är också höga. De enkla vandrarhemmen är ett alternativ för budgetresenärer; denna typ av logi är inte heller så efterfrågad av Europaparlamentets medlemmar och dess följeslagare. Många hotell är även fullbokade under julmarknaden i december.

Externa källor

För mer information om Strasbourg, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Strasbourg

EasyTerra Biluthyrning Strasbourg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Strasbourg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.