Biluthyrning Calais

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Calais på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Calais.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Calais

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Calais
EasyTerra Biluthyrning Calais är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Calais

Inledning

Calais är främst känd som ett transportcentrum: färjor över Engelska kanalen och tåg genom Kanaltunneln till England. Själva staden har emellertid också något att erbjuda, som till exempel Musée de la Seconde Guerre Mondiale i det före detta nazistiska militärhögkvarteret, historiska byggnader och den berömda statyn Les Bourgeois de Calais av Rodin. Staden är ett populärt resmål för dagsutflykter bland britterna, främst på grund av den lägre skatt som tas ut för alkohol och tobak i Frankrike.

Befolkning

Calais har 75 000 invånare; omkring 50 000 fler människor bor i hela stadens tätortsområde och dess omgivningar.

Geografiskt läge

Calais är belägen i den allra nordvästligaste delen av Frankrike, inte långt från gränsen till Belgien. Den engelska staden Dover ligger på andra sidan av Engelska kanalen, på bara 3,2 mils avstånd. Under en klar dag kan man se Dovers vita klippor. 

Ekonomi

Färjehamnen och tågförbindelsen till England (i Coquelles, omkring sex kilometer väster om staden) utgör pelarna i den lokala ekonomin. Direkt anknytning till dessa har detaljhandeln som huvudsakligen riktar sig mot besökande britter. Sedan lång tid tillbaka tillverkas snöre i Calais och det finns även pappersfabriker och kemisk industri.

Flygplatser

Flygplatsen, Aéroport de Calais-Dunkerque, är belägen i närheten av staden Marck, sju kilometer öster om stadens centrum. Med hyrbil kan man nå flygplatsen via D119 eller D248. Vägen och avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Calais har bra offentlig busstransport. De stora snabbköpen (Auchan, Carrefour och shoppingcentret Cité Europe) är enklast att nå med linje 5. En speciell buss går även från stadens centrum till stationen från vilken Eurostar tågen avgår.

Trafik och parkering

Att ta sig runt i Calais är inte svårt, men man måste se upp för bilförare som utför oväntade manövrar. I staden finns människor från olika delar av världen med olika körkulturer och trafikregler (det är ju till exempel skillnad mellan att köra på vänster sida i Storbritannien och att köra på höger sida på fastlandet i Europa). I stadens centrum måste man betala för gatuparkering, men runt staden finns det många möjligheter att betala gratis. Man kan även parkera gratis under begränsad tid på många stora shoppingcenter. 

Hotell

De flesta hotell i Calais ligger i närheten av hamnen. Det finns även (ofta billigare) hotell i näreten av stora shoppingcenter som till exempel La Française i Cité Europe. Lyxigare hotell ligger främst samlade i Coquelles. Det finns även ett flertal hotell och turistanläggningar på stranden.

Externa källor

För mer information om Calais rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Calais

EasyTerra Biluthyrning Calais jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Calais, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.