Biluthyrning Angoulême

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Angoulême på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Angoulême

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Angoulême
EasyTerra Biluthyrning Angoulême är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Angoulême

Inledning

Angoulême är en stad som förr i tiden var omgiven av massiva fästningsmurar. Dessa har nu ersatts av boulevarder som förresten fortfarande delvis går på de gamla stadsmurarna och från vilka man har vacker utsikt över omgivningen. Varje år hålls ett racerbilslopp på dessa boulevarder (som kallas Remparts) och Angoulême är även centrum för tecknade serier med ett Centre International de la Bande Dessinée och Festival International de la Bande-dessinée i januari. 

Befolkning

Staden har 45 000 invånare.

Geografiskt läge

Angoulême är belägen i den västra delen av Frankrike, högt ovanför sammanflödet av de två floderna Charente och Anguienne. Staden Bordeaux ligger över 13 mil sydväster om Angoulême.

Ekonomi

Sedan lång tid tillbaka är Angoulême ett centrum för pappersindustri (en av de mest välkända produkterna är Rizla cigarettpapper). Pappersproduktionen har minskat betydligt under de senaste årtionden. Det finns en pistolpulverfabrik nära staden och maskindelar och skor tillverkas också. Angoulême hoppas ge den lokala ekonomin en knuff i rätt riktning med en ny utställningshall. Väster om Angoulême ligger staden Cognac, hjärtat av regionen där denna dryck tillverkas.

Flygplatser

Aéroport d'Angoulême-Brie-Champniers är det fullständiga namnet på flygplatsen som ligger 1,5 mil nordost om Angoulême. Fram till nyligen användes flygplatsen av det irländska lågprisflygbolaget Ryanair, men de lade ner flygningarna till Angoulême 2010. Det är ännu inte klart om det snart kommer att utföras flygningar härifrån igen, möjligtvis av andra lågprisflygbolag.

Den närmaste flygplatsen är Bordeaux (Mérignac) flygplats, som kan nås med hyrbil via motorväg A89.

Kollektivtrafik

Angoulême har ett bra bussystem, som drivs av företaget Société de Transport du Grand Angoulême. I de flesta fall går bussarna till destinationer utanför Angoulême, men de stannar också på olika platser i själva staden.

Trafik och parkering

Angoulêmes gamla stadskärna är en zon för fotgängare. I resten av Angoulême är det inte svårt att hitta rätt: man når snabbt sitt mål via de gamla Remparts på stadsmurarna. Det kan vara svårt att hitta parkeringsplats på gatan, men lyckligtvis finns det parkeringshus i och utanför centrum, inklusive två stora sådana inuti och utanför järnvägsstationen. Det finns skyltar som visar var de ligger.

Hotell

Angoulême har ett bra utbud av logi. Man hittar både typiska franska familjehotell och filialer till internationella kedjor. Det finns även bra hotell i stadens närhet, till exempel vid golfbanan Hirondelle sydväster om Angoulême.

Externa källor

För mer information om Angoulême, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
  • Avis
  • Europcar
  • Hertz

Biluthyrningsplatser i Angoulême

EasyTerra Biluthyrning Angoulême jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Angoulême, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.