Biluthyrning Perpignan

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Perpignan på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Perpignan.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Perpignan

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Perpignan
EasyTerra Biluthyrning Perpignan är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Perpignan

Biluthyrning Perpignan
Biluthyrning Perpignan

Inledning

Perpignan är huvudstaden i departementet Pyrénéees-Orientales i södra Frankrike. Det är en vacker gammal befäst ort med en storslagen katedral och ett underbart palats som är en del av citadellet. Detta "Palais des Rois de Majorque" byggdes på 1200-talet på beordring av Mallorcas dåvarande kung.

I området runt Perpignan finns också vackra stränder.

Befolkning

Staden har omkring 120 000 invånare. Om man räknar med förorterna bor 300 000 människor i staden.

Geografiskt läge

Perpignan ligger i Frankrikes sydligaste del, vid den lilla floden Fêt som mynnar ut i Medelhavet. Staden ligger vid Pyrenéernas fot, endast 3 mil från den spanska gränsen.

Ekonomi

Vinodling och handel med vin är viktiga för stadens ekonomi. Förutom vin tillverkar man olivolja. Det är även ett område med stor korkframställning. Tack vare att det finns järnmalm finns det också en metallindustri.

Under de senaste åren har man fokuserat på att locka högteknologiska företag till staden. De har huvudsakligen etablerat sig i företagsparken och nära flygplatsen.

Flygplatser

Perpignans flygplats, Aéroport de Rivesaltes, ligger 5 kilometer norr om staden. Air France flyger 5 gånger om dagen mellan Perpignan och Paris. Dessutom används flygplatsen av lågprisflygbolag. Geronas flygplats i Spanien kan nås via motorväg A9 och ligger omkring en timmes bilresa från Perpignan.

Kollektivtrafik

Stadens busstransport sköts av Compagnie de Transports Perpignan Méditerrannée (CTPM). Det finns 20 olika busslinjer som tar en överallt. Det finns också en Petit (liten)buss som kör runt i Perpignan. Som namnet antyder är det en liten buss som kör omkring i centrum (mellan 7.45 och 12.20, samt mellan 13.15 och 18.40). Den är gratis!

Dessutom finns det en TGV station. Restiden med höghastighetståg till Paris är 5 timmar. Snart kommer det att vara möjligt att ta TGV från Perpignan till Barcelona (restid: 1 timme).

Trafik och parkering

Med undantag för under morgonen och kvällens rusningstrafik är det behagligt att köra bil i Perpignan och dess omgivningar. Under sommaren kan trafiken dock vara väldigt livlig och de är bättre att undvika de smala gatorna i centrum. Staden har åtskilliga underjordiska parkeringshus som anges tydligt på skyltar. Det är bättre att använda dessa parkeringshus än att parkera på gatan, eftersom det är säkrare och mer ekonomiskt.

Hotell

Perpignan har ett ganska stort hotellutbud, även om de högre segmenten (fyr- och femstjärniga hotell) inte är väl representerade. I allmänhet är det inte nödvändigt att boka i förväg, förutom om du vill bo på ett speciellt hotell. Att boka online i förväg kan vara billigare än att boka ett rum när man anländer till staden.

För mer information om Perpignan, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Perpignan

EasyTerra Biluthyrning Perpignan jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Perpignan, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.