Biluthyrning Saint-Malo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Saint-Malo på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Saint-Malo

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Saint-Malo på dina vägnar.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Saint-Malo

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Saint-Malo
EasyTerra Biluthyrning Saint-Malo är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Saint-Malo

Inledning

Saint-Malo var en gång ett tillhåll för sjörövare; senare blev det en fästning för att försvara Frankrike mot vikingarna och ännu senare mot britterna. Numera är staden en av de främsta turistattraktionerna i Bretagne. Den medeltida muromgärdade staden blev nästan helt förstörd under andra världskriget, men därefter vackert återuppbyggd. Över 200 000 turister besöker denna historiska pärla varje år. 

Befolkning

Staden har omkring 55 000 invånare. 

Geografiskt läge

Saint-Malo ligger på Bretagnes norra kust, i nordvästra Frankrike. Staden ligger vid Saint-Malo-bukten vilken i norr gränsar till de brittiska kanalöarna Jersey och Guernsey.

Ekonomi

Saint-Malos hamn spelar en central roll i den lokala ekonomin. Gödningsmedel, trä och jordbruksprodukter exporteras via hamnen, huvudsakligen till Storbritannien och Irland. Det är också en viktig passagerarhamn. Det finns direkta färjeförbindelser med Portsmouth och Poole. Turismen är en annan stöttepelare i ekonomin; inte bara den lokala turismen utan också turister som reser via Saint-Malos hamn till de brittiska kanalöarna.

Flygplatser

Dinard Pleurtuit Saint-Malo flygplats används främst av lågbudgetbolaget Ryanair. Flygplatsen ligger 8 kilometer sydväst om stadens centrum och är lätt att nå med hyrbil via Avenue du Général de Gaulle (D301) och därefter D168. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Den gamla, muromgärdade staden utforskas bäst till fots, men det finns också ett turisttåg som för en ansenlig summa går längs de viktigaste sevärdheterna. Stadsbusstrafiken är bra. Det finns två busstationer: nära tågstationen och strax utanför den gamla stadsmuren (St. Vincent). Stadsbussarna går endast en bit in på kvällen. Det finns också bra tågförbindelser med Rennes, och ett par gånger om dagen finns det en TGV-förbindelse med Paris. Det finns färjeförbindelser med Portsmouth och Poole på Englands sydkust.

Trafik och parkering

De smala gatorna i den gamla befästa staden är alla enkelriktade. Detta gör det svårt att orientera sig och den historiska stadskärnan utforskas också bäst till fots. Det finns parkeringsplatser där man kan parkera sin hyrbil utanför stadsmurarna, nära hamnen, men Q-park har också några parkeringshus innanför stadsmurarna. 

Hotell

Saint-Malo har ett stort logiutbud, men om man absolut vill övernatta i den gamla staden, rekommenderar vi att boka hotellrum i god tid i förväg. Det finns också några hotell längs kusten öster om den historiska stadskärnan. För en vacker utsikt över kusten (och Saint-Malo) kan man boka ett hotell i Dinard, precis väster om Saint-Malo.

Externa källor

För mer information om Saint-Malo rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Saint-Malo

EasyTerra Biluthyrning Saint-Malo jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Saint-Malo, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.