Biluthyrning Rennes

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Rennes på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Rennes

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Rennes
EasyTerra Biluthyrning Rennes är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Rennes

Inledning

Rennes är huvudstad i Bretagne. Stadens låga popularitet bland turister är egentligen oförtjänt. Stadens gamla centrum är mycket vackert. Tack vare stadens många studenter är nöjeslivet intensivt (nästan en tredjedel av invånarna är studenter). Särskilt under helgerna (som för studenterna börjar på torsdagar) är barerna och uteserveringarna proppfulla med folk.

I början av juli organiseras en stor festival som kallas ‘Festival des Tombées de la Nuit’, med gratis musikframträdande och teaterförställningar under bar himmel.

Befolkning

Staden har omkring 210 000 invånare. Av dessa är så många som 60 000 studenter.

Geografiskt läge

Rennes ligger i västra Frankrike i den östra delen av Bretagne. Den äldsta delen av stadens centrum byggdes på en kulle på den plats där floderna Ille och Vilaine rinner ihop. Staden Nantes ligger nästan 10 mil söder om Rennes.

Ekonomi

Det finns en stor PSA Peugeot Citroën fabrik i Rennes. Denna fabrik är regionens största arbetsgivare. Dessutom har telekommunikationsföretaget Thomson en stor del av sin verksamhet där.

Även högre utbildning en viktig sektor. Rennes har två universitet, ett av dem fokuserar på ekonomi, lag, medicin och teknologi och det andra på konst, kultur och socialvetenskap. Det finns också en teknisk högskola.

Flygplats

Rennes flygplats ligger 7 kilometer sydost om staden. Den heter Aéroport Rennes-St. Jacques och det finns förbindelser till andra franska städer och till destinationer på de brittiska öarna. Under sommaren finns även flyg till några semesterorter.

Kollektivtrafik

Rennes har ett utmärkt kollektivtrafiknät med mer än 50 busslinjer. Samtliga bussar avgår från Place de la Republique. Var femte minut avgår de främsta linjernas bussar. Man kan köpa biljetter som gäller under en hel dag.

Dessutom finns det en tunnelbanelinje, som går mellan bland annat tågstationen, stadens centrum och universiteten. 

Trafik och parkering

En stor del av Rennes centrum är bara tillgängligt för fotgängare och stadsbussar. Utanför detta område kan trafiken vara intensiv. Att parkera i centrum är ganska dyrt. Ett bättre alternativ är att parkera vid en av tunnelbanestationerna i utkanten av stadens (Kennedy och Villejean i norr och Henri Freville, Triangle och La Poterie i söder) där det är gratis. Sedan kan man fortsätta in till centrum med tunnelbana.

Hotell

Rennes har ett bra hotellutbud. De flesta av dem ligger runtomkring Place de la Gare och längs avenyn Jean Janvier. För budgetresenärer finns det ett vandrarhem. Dessutom finns det en stor campingplats i den nordöstra delen av staden, i mitten av en fritidspark.

Externa källor

För mer information om Rennes, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • ADA
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Rennes

EasyTerra Biluthyrning Rennes jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Rennes, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.