Biluthyrning Antibes

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Antibes på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Antibes.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Antibes

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Antibes
EasyTerra Biluthyrning Antibes är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Antibes

Inledning

Antibes är en historisk stad vid Medelhavet vars huvudattraktioner är de vackra stränderna i närheten. Under en lång tid motsvarade inte Antibes utbud det som fanns på andra badorter längsmed Franska Rivieran. Det var just detta som fick konstnärer att tillbringa kortare eller längre tid i denna stad. Olyckligtvis har Antibes också svepts med i Côte d’Azurs ständiga turistutveckling. Det enda som påminner besökaren om Antibes konstnärliga förflutna är Picasso-museet.

Befolkning

Antibes-Juan les Pins har nästan 80 000 invånare.

Geografiskt läge

Staden är belägen i södra Frankrike vid Medelhavet, nära Cap d'Antibes, en halvö som separerar Cannesbukten från Baie des Anges (Änglarnas bukt). Cannes är belägen en mil väster om Antibes medan Nice ligger två mil nordöster om staden.

Ekonomi

Förutom att Antibes-Juan les Pins är en shoppingstad så utgör turismen en viktig pelare för den lokala ekonomin. Det är också ett centrum för utveckling av förstklassig teknologi. Businessparken Sophia Antipolis kallas ibland för den franska versionen av Silicon Valley. Företagen här anställer över 30 000 personer.

Flygplatser

Aéroport Nice Côte d’Azur är belägen 1,5 mil nordost om Antibes. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil via Route Nationale 98 eller motorväg A8.

Kollektivtrafik

Antibes har utmärkt offentlig busstransport. De 31 linjer som går från Gare Routière (busstation) på Place General de Gaulle tar besökaren till destinationer både inuti och utanför staden. 

Trafik och parkering

Särskilt under sommarmånaderna är trafiken extremt livlig i Antines. Då är det svårt att hitta en ledig parkeringsplats åt hyrbilen på gatan. Lyckligtvis finns det flera parkeingshus i Antibes, till exempel nära tågstationen. Det finns skyltar som visar var de ligger.

Hotell

Det finns ingen brist på logi på den här populära badorten. Logiet består till största del av semesterhotell och anläggningar men i den gamla stadskärnan finner man också typiska franska familjehotell. Om man vill besöka Antibes under sommarmånaderna så rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Antibes rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Antibes

EasyTerra Biluthyrning Antibes jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Antibes, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.