Biluthyrning Mulhouse

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Mulhouse på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Mulhouse.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Mulhouse

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Mulhouse
EasyTerra Biluthyrning Mulhouse är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Mulhouse

Biluthyrning Mulhouse
Biluthyrning Mulhouse

Inledning

Mulhouse är en industristad i södra Alsace. Staden är mest känd för sina intressanta museer, speciellt Cité de l’Automobile (även kallad Musée National de l’Automobile) och Musée Français du Chemin de Fer (även Cité du train), vilka är de största bil-, respektive tågmuseerna i Frankrike. Här finns även Electropole (elektricitetsmuseum), Musée de l'impression sur étoffes (tryckta textilier) och en botanisk trädgård som även har ett zoo.

Befolkning

Staden har över 110 000 invånare.

Geografiskt läge

Mulhouse är beläget i nordöstra Frankrike, precis norr om gränsen till Schweiz och väster om den tyska gränsen. Fram till 1798 tillhörde staden Schweiz, men detta år valde befolkningen att tillhöra Frankrike. Två floder rinner genom Mulhouse, Doller och Ill, båda är bifloder till Rhen. 

Ekonomi

Mulhouse är ett industricentrum med bil-, kemi-, elektronik- och mekaniska industrier.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg är belägen 2,2 mil sydost om staden: den ligger i franskt territorium, men den drivs både av Frankrike och Schweiz.

Kollektivtrafik

Mulhouse har ett utmärkt kollektivtrafiksystem som består av ett tätt nätverk av buss- och spårvagnslinjer. Stadens centrum är det bäst att utforska till fots. Man kan parkera hyrbilen vid universitetet eller vid Nouveau Bassin och sedan ta sig vidare till centrum med kollektivtrafik på sex minuter.

Trafik och parkering

Runtomkring stadens hjärta (vilket utgörs av en zon för fotgängare) kan man parkera på gatan, men i högst tre timmar. Det finns även många parkeringsgarage runtom i staden.

En hyrbil är ett utmärkt transportmedel om man vill upptäcka Alsace. Det finns ett flertal vägar längs regionens vingårdar och tio kilometer nordväst om Mulhouse, vid D430, hittar man Écomusée d'Alsace. Det är ett trevligt friluftsmuseum där man kan beskåda Alsace traditionella byggnader. Det är beläget vid sidan om en stängd gruva där det bröts pottaska. De före detta gruvarbetarna visar besökarna genom schakten och tunnlarna.

Hotell

Det finns många övernattningsalternativ i Mulhouse, men några hotell är av det dyra slaget. Vi rekommenderar att man jämför priser innan man bokar hotellrum. Ett billigare alternativ är HI vandrarhem, där man även kan campa. Det finns en annan campingplats 4 kilometer söder om staden, bredvid floden Ill.

Externa källor

För mer information om Mulhouse, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Mulhouse

EasyTerra Biluthyrning Mulhouse jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Mulhouse, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.