Biluthyrning Nîmes

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Nîmes på dina vägnar.

 • Gratis avbokning
 • Bästa pris-garanti
 • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Nîmes

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Nîmes
EasyTerra Biluthyrning Nîmes är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Nîmes

Inledning

Nîmes är en stad i södra Frankrike, vid foten av Carriguesbergen i norr och väster. Det högsta berget är Mont Cavalier där ruinerna från ett romerskt försvarstorn, Tour Magne, ligger högst upp på toppen. Söder och öster om staden finns det vidsträckta vinområden. Staden ligger vid motorvägen A9 (Autoroute) mellan Orange och and Montpellier. Marseille ligger 12 mil sydost om Nîmes.

Ekonomi

Nîmes är en viktig industristad vilket är väldigt tydligt i förstäderna: väldiga industriområden som nästan skymmer det faktum att centrum har så mycket skönhet att erbjuda. Traditionellt är det en stad där kläder och skor tillverkades. Materialet som jeans görs av (denim) framställdes först i den här staden. Namnet är en sammandragen form av orden 'de Nîmes'. Staden är ett handelscentrum för vinerna i de kringliggande områdena. Tack vare de många romerska lämningarna bidrar även turismen en hel del till den lokala ekonomin.

Flygplatser

Flygplatsen, Nîmes flygplats (komplett namn: Nîmes-Arles-Camargues flygplats), är belägen 2 mil sydost om stadens centrum. Man kan ta sig dit via motorvägen A54 (avfart 2). Det finns också en bussförbindelse mellan flygplatsen och staden. Det är en ganska liten flygplats, även om den är större än flygplatserna i Carcassonne and Perpignan. Flygplatserna används huvudsakligen av budgetflygbolaget Ryanair, för flyg till Bryssel och to Storbritannien (London-Luton, Liverpool och East Midlands).

Kollektivtrafik

Staden har ett omfattande bussnät som drivs av Transports en Commun de Nîmes (TCN). Huvudbusstationen ligger vid tågstationen söder om den gamla staden. Det finns stadsbussar såväl som regionala bussar med förbindelser till bland annat Montpellier, Avignon och Pont du Gard.
Det går tåg till Arles, Avignon, Montpellier och Marseille. Nîmes är också anslutet till TGV-nätet i Frankrike, resan till Paris tar ungefär tre timmar.

Trafik och parkering

Staden är belägen 72,5 mil från Paris. Från den franska huvudstaden tar du den avgiftsbelagda vägen A6/A7 (Autoroute du Soleil) till Orange. Där tar du motorvägen A9, och sedan är det cirka 6 mil till du kommer fram till Nîmes.

Fram till boulevarderna i den gamla stadskärnan är det inte svårare att köra än i någon annan fransk stad, men vi rekommenderar inte att utforska centrum i bil. Gatorna är smala och kurviga, och det finns många enkelriktade gator. Dessutom blir det svårare att njuta av skönheten i denna gamla stadskärna om man sitter bakom ratten i en bil. Parkera din bil på en av de tydligt markerade parkeringarna och fortsätt till fots. Det finns inomhusparkeringar nära de främsta sevärdheterna Les Arènes och Maison Carrée, men risken är stor att de är fullbelagda.

Hotell

Inkvarteringsmöjligheter finns över hela staden. Givetvis ligger de bästa hotellen i den gamla stadskärnan. I utkanten av staden finns det budgethotell. I de kringliggande områdena finns det många campingplatser. Södra Frankrike är ett populärt semestermål lika mycket för fransmän som utlänningar. Under sommaren måste du boka ditt hotellrum i förväg; under vintern är det inte nödvändigt.

Externa källor

För mer information om Nîmes, rekommenderar vi Google, och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • ADA
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Nîmes

EasyTerra Biluthyrning Nîmes jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Nîmes, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.