Biluthyrning Avignon

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Avignon på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Avignon

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Frankrike
 3. Biluthyrning Avignon
EasyTerra Biluthyrning Avignon är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Avignon

Biluthyrning Avignon
Biluthyrning Avignon

Inledning

Den välkända floden Rhone flyter förbi Avignons centrum. Bron över Rhone har gjort staden berömd. Det är bron i en mycket populär sång: "Sur le pont d'Avignon". Stadskärnan omges av en fyra kilometer lång medeltida mur. Den inmurade staden är också plats för den konstfestival som hålls här varje år de tre sista veckorna i juli. Här finns också Palais des Papes (påvepalatset). Under den franska revolutionen gjordes försök att riva detta palats. Det motstod alla försök av rasering och används numera under den årliga festivalen för viktiga teaterproduktioner.

Befolkning

Avignon har cirka 90 000 invånare. På grund av det stora antalet studenter (9000) är befolkningen i Avignon relativt ung. Från 1300-talet till 1700-talet levde flera påvar i Avignon. 1791, under den franska revolutionen, införlivades staden i (republiken) Frankrike.

Geografiskt läge

Avignon ligger i sydöstra Frankrike, cirka 10 mil från Medelhavet. Till vänster om Avignon ligger Centralmassivet, och till höger om staden gränsar Alperna. Det som är mest unikt med Avignons läge är att Rhone praktiskt taget skär igenom staden.

Ekonomi

Avignons ekonomi är till stor det beroende av turismen. Varje år kommer många turister till Provence, där Avignon är beläget. Provence erbjuder vacker natur: förtrollande och vild, mycket historia och konst. Få människor hoppar över Avignon. Turister kommer till Avignon för att se den inmurade staden, Palais des Papes, osv. Det är också möjligt att göra en tur på Rhone, som snirklar sig genom staden. En annan viktig inkomstkälla är den årliga konstfestivalen. Ännu en viktig faktor i stadens ekonomi är universiteten, som lockar unga människor och skapar arbeten.

Flygplatser

Avignon har en flygplats, flygplatsen Avignon-Caumont, som är belägen 8 kilometer sydöst om staden.

Kollektivtrafik

Det är inte möjligt att nå Avignon från flygplatsen med kollektivtrafik. Man kan antingen hyra en bil eller ta en taxi. En enkel taxiresa kostar cirka € 15. Från Avignons bussterminal kan man resa bland annat till Nice och Paris. Man kan också ta Euroliner till flera andra städer (i Europa). Avignons största järnvägsstation ligger i stadens centrum. Precis utanför staden finns det en järnvägsstation som kan ta emot TGV tåg, bland annat till och från Paris. För € 2 kan man ta en pendelbuss som går fram och tillbaka till stationen. För att ta sig runt i staden kan man använda bussarna som sköts av TCRA. Biljetter kan köpas på bussen. En enkel resa kostar lite mer än en euro och ett tioresorskort kostar € 8.

Trafik och parkering

Det är osannolikt att parkering eller trafiken i Avignon innebär några problem, förutom om man väljer att besöka staden under konstfestivalen. I det fallet är staden mycket livlig och chansen att hitta parkeringsplats är liten. Dessutom kommer det att visa sig att köra bil i Avignon blir en mycket mer kaotisk erfarenhet.

Hotell

Under konstfestivalen är det omöjligt att få ett rum om man inte har bokat månader i förväg. Vid annan tidpunkt är det också bäst att boka i förväg, förutom om man besöker Avignon under lågsäsong.

Externa källor

För mer information om Avignon rekommenderar vi Google och följande källor:    

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • AbsoluteCar
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Citer
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • Peugeot
 • Renault
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Avignon

EasyTerra Biluthyrning Avignon jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Avignon, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.