Biluthyrning Liverpool

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Liverpool på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Liverpool

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Storbritannien
 3. Biluthyrning England
 4. Biluthyrning Liverpool
EasyTerra Biluthyrning Liverpool är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Liverpool

Biluthyrning Liverpool
Biluthyrning Liverpool

Inledning

Efter att världshandeln hade försvunnit från hamnen så var Liverpool under många år en grå, dyster stad vars enda höjdpunkter var den lokala fotbollsklubbens segrar. Detta har förändrats radikalt. Både den lokala fotbollsklubben (negativt) och staden (positivt) har genomgått en metamorfos. 2008 utsågs Liverpool till Europas kulturhuvudstad. Folk i staden vid floden Mersey var mycket stolta över detta. De spenderade nästan en miljard (!) euro på att renovera centrum. Och man måste hålla med om att projektet lyckades. Liverpool är en livlig stad med det historiska området Albert Dock som turistcentrum, minnen från Beatles och intressante museer och konstgallerier.

Befolkning

På 1930-talet hade Liverpool en befolkning på över 800 000 personer. Efter Andra världskriget sjönk detta nummer drastiskt. Nuförtiden har Liverpool en befolkning på nära en halv miljon invånare.

Geografiskt läge

Liverpool ligger i nordvästra England, vid mynningen till Merseyfloden. Stadens centrum ligger på den östra stranden. Det var efter denna flod som den lokala popgruppens musik uppkallades på 60-talet (Merseybeat).

Ekonomi

På 1800-talet var Liverpool världens viktigaste hamn. Hela 40 % av världshandeln passerade genom Liverpools hamn. Men redan innan Första världskriget började handeln avtyna. Efter kriget fastnade Liverpool i en nedåtgående spiral: det fanns inga arbeten i hamnen eller inom industrierna med anknytning till denna och tusentals människor lämnade staden för att söka efter en bättre framtid på annat håll. Liverpool håller långsamt att återhämta sig från sitt ekonomiska fall. Staden fokuserar på service, både inom den privata och inom den offentliga sektorn. Dessutom finns det et flertal företag som har specialiserat sig på spel (ett exempel är Sony som har ett spelutvecklingskontor för Playstationspel här). Turism spelar en viktig roll för den lokala ekonomin. Det industriella arvet har återupprättats och är idag en attraktiv fondkuliss för hotell, barer, restauranger och butiker. Och förstås, Liverpool är Beatles stad, med ett Beatles museum och den berömda Cavern Club.

Flygplatser

På tal om Beatels så är den lokala flygplatsen uppkallad efter John Lennon. Orden Above us, only sky (från: Imagine) är skrivna i terminalens tak. Flygplatsen är belägen 1,5 mil sydost om stadens centrum. John Lennon flygplats är enkel att nå med hyrbil. Man kan välja mellan tre motorvägar: M53 (utfart 5), M56 (utfart 12) eller M62 som ansluter A561 till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Liverpool har bra kollektivtrafik. Det finns två bussterminaler: Paradise Street Interchange (bussar mot söder) och Queen Square (bussar mot norr och öst). Dessutom så finns det färjor på Merseyfloden: från Pier Head till Woodside i Birkenhead och Seacombe i Wallasey.

Trafik och parkering

Även om Liverpool är en ganska livligt trafikerad stad så är det enkelt att köra omkring i en hyrbil. Staden är förvisso inte så livligt trafikerad som London! Att hitta en parkeringsplats kan vara svårt, men det finns många parkeringsfaciliteter inuti och runtomkring centrum. Staden har över tio parkeringsfaciliteter. Den största är Mount Pleasant, med över 1400 platser.

Hotell

Liverpool har ett brett utbud av logi. Man kan bo på ett enkelt pensionat eller bed & breakfast, men det finns även utmärkta medelklasshotell och ett fåtal fyrstjärniga hotell (Liverpool har inte något femstjärnigt hotell). Om man ska besöka Liverpool under högsäsongen (sommar), så rekommenderar vi att man bokar hotell i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Liverpool rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Easirent
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Green Motion
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Your Rent

Biluthyrningsplatser i Liverpool

EasyTerra Biluthyrning Liverpool jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Storbritannien, men i en annan stad än Liverpool, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Storbritannien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Storbritannien du vill hyra en bil.