Biluthyrning Bergerac

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bergerac på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bergerac

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Bergerac

EasyTerra Biluthyrning Bergerac är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bergerac

Inledning

Den mysiga staden Bergerac ligger vid floden Dordogne, som också är namnet på departementet. I de gamla korsvirkeshusen ligger fina små butiker och restauranger inhysta. Man blir häpen över den enorma mängd vackra blommor som finns i staden. Nej, det finns ingen stor kyrka eller något gammalt slott att beskåda, men man blir glatt överraskad av den avslappnade atmosfären och invånarnas vänlighet.

Befolkning

Mer än 26 000 människor bor i Bergerac.

Geografiskt läge

Bergerac ligger i departementet Dordogne, som är en del av regionen Aquitaine i sydvästra Frankrike. I vid bemärkelse ligger staden norr om floden Dordogne, som föds i Centralmassivet och rinner samman med Garonne norr om Bordeaux.

Ekonomi

Staden ligger i ett vindistrikt och vinproduktion är därför en av de viktigaste aktiviteterna. Öster om Bergerac ligger vindistriktet Pécharmant, där mustigt rödvin tillverkas. Söder om staden ligger Monbazillac, varifrån många söta viner härstammar. Dessutom är Bergerac ett traditionellt centrum för tobakshandel. 

Flygplatser

Aéroport de Bergerac-Roumanière ligger ungefär 5 kilometer sydost om staden, precis bredvid Route Nationale 21. Budgetflygbolag upprätthåller förbindelser till många destinationer i Storbritannien och Irland, men det finns också flygningar till och från ParisBryssel och Amsterdam. Med en hyrbil är det enkelt att nå Bordeaux från flygplatsen: följ N21 och sedan D936. 

Kollektivtrafik

Det finns tre busslinjer i Bergerac. Under dagen går bussarna regelbundet, men det går färre bussar på kvällar och helger.

Trafik och parkering

De smala, trånga gatorna i Bergeracs centrum är det bäst att utforska till fots. Det är inga problem att hitta en parkeringsplats till hyrbilen utanför centrum. Bergerac är en utmärkt utgångspunkt om man vill utforska Dordogne. Därför är en hyrbil oumbärlig.

Hotell

Inuti och runtomkring Bergerac har man inget problem att hitta logi. Det finns enkla vandrarhem, medelklass hotell och campingplatser. Dessutom finns det ett flertal charmiga hus och bondgårdar att hyra i stadens omgivning. På webbplatsen för turism i Bergerac (se nedan), finns mer information om olika möjligheter.

Externa källor

För mer information om Bergerac, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Bergerac

EasyTerra Biluthyrning Bergerac jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Bergerac, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.