Biluthyrning Aix-en-Provence

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Aix-en-Provence på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Aix-en-Provence

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Aix-en-Provence
EasyTerra Biluthyrning Aix-en-Provence är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Aix-en-Provence

Inledning

Aix en Provence är en stad med trevlig atmosfär, som har många historiska byggnader och intressanta museer. På det Historiska Museet får man lära sig mer om stadens ursprung och tillväxt. Gobelängmuseet (Le Musée de Tapisseries) har en omfattande och vacker samling med gobelänger. Dessutom är Aix den plats som konstnären Paul Cézanne föddes på. Hans ateljé är idag ett museum. När man vandrar runt i stadskärnan förstår man varför Aix en Provence kallas för de tusen fontänernas stad. De vackraste av dem är La fontaine d’eau chaude (den är byggd 1734 och sprutar varmt vatten) och La fontaine du Roi René (tillägnad kung René som introducerade muskatdruvan i regionen).

Befolkning

Staden har nästan 150 000 invånare.

Geografiskt läge

Aix en Provence är belägen i södra Frankrike, 3 mil norr om Marseille. Öster om staden ligger det en bergskedja, Montagne Sainte-Victoire, vilken är avbildad i många av Paul Cézannes målningar.

Ekonomi

Turismen är av stor betydelse för Aix en Provence. Själva staden och även vingårdarna kring Aix lockar många besökare per år. Förutom vin producerar regionen olivolja och choklad. Söder om staden ligger flera högteknologiska företag. Dessutom är Aix berömd för sin tillverkning av en slags sötsaker som kallas callisons.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen i Aix en Provence ligger 2,5 mil sydväst om staden. Med en hyrbil tar det ungefär 20 minuter att nå Aix från flygplatsen, via D9.

Kollektivtrafik

Aix en Provence har en bra offentlig busservice. Bussarna går ofta, även till platser nära staden och till TGV stationen, vilken ligger mellan Aix och Marseille.  

Trafik och parkering

Den största delen av det gamla stadscentret i Aix en Province är ett område avsett för fotgängare. Det är enkelt att parkera hyrbilen i en av de parkeringsgarage som finns under jorden eller på marknivå och fortsätta att utforska staden till fots. Dessutom är Aix omgivet av motorvägar så det är enkelt att nå sevärdheter i området med bil. Till exempel kan man besöka de gamla städerna Cadanet och Lourmarin, eller köra längs den Franska rivieran.

Hotell

Det finns ett brett utbud av logi i Aix en Provence. Från vandrarhem och enkla pensionat, till utmärkta hotell. Man kan även hyra en lägenhet. Mer information finns på webbsidan för turism i Aix en Provence (se nedan). Det finns också många campingplatser i stadsområdet.

Externa källor

För mer information om Aix en Provence, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Aix-en-Provence

EasyTerra Biluthyrning Aix-en-Provence jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Aix-en-Provence, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.