Biluthyrning Pau

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Pau på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Pau

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Frankrike
  3. Biluthyrning Pau
EasyTerra Biluthyrning Pau är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Pau

Inledning

Pau är huvudstaden i departementet Pyrénées-Atlantiques och är ett viktigt semestermål, speciellt för vintersport. Staden har en lång historia. Pau grundades på 1200-talet och är födelseplats för två kungar: Henrik IV av Frankrike och kung Karl XIV av Sverige och Norge, som föddes som Jean-Baptiste Bernadotte och blev utsedd av den svenska riksdagen till tronföljare efter en barnlös kung. Naturligtvis är de lokala museerna engagerade i dessa två av stadens kända söner. Från Boulevard des Pyrénées, har man en underbar utsikt över en dal och Pyrenéernas berg bakom den. De smala gatorna bakom boulevarden leder till Château de Pau.

Befolkning

Staden har omkring 80 000 invånare.

Geografiskt läge

Pau ligger i sydvästra Frankrike, på en platå ovanför Gave du Paus floddal. Staden är hjärtat i den vackra Béarn-regionen. Söder om staden ligger Pyrenéerna. Pau grundades på en plats varifrån man lätt kunde ta sig upp i bergen. Förr i tiden fördes fåren upp till högre betesmarker på sommaren. Vägen som fåren gick är nu en vandringsled som sträcker sig ända fram till den spanska gränsen.

Ekonomi

På 1950-talet fann man naturgas och svaveldioxid nära Pau. Den petrokemiska industrin är fortfarande närvarande idag; i Pau föddes det franska oljebolaget Elf Aquitaine (senare införlivat i Total). Dessutom finns det en flygindustri (Turbomeca) och trakten är ett viktigt jordbruksområde, till exempel för vindruvor. Turismen är en annan viktig inkomstkälla. Bergen nära Pau är ett populärt semestermål. Sedan 1972 har Pau ett universitet. Där finns runt 8 000 studenter som har blåst nytt liv i stadens nöjessektor.

Flygplatser

Paus flygplats (Aéroport Pau Pyrénées) ligger en mil norr om staden. Det finns direktflyg till flygplatserna Charles de Gaulle och Orly i Paris samt till Lyon. Det finns internationella flygförbindelser till London-Stansted (Ryanair) och Amsterdam (Transavia).
Flygplatserna Tarbes (Lourdes) och Biarritz erbjuder fler inrikes och internationella flyglinjer.

Kollektivtrafik

Tågstationen är belägen i södra delen av staden, vid floden. Det finns förbindelser med Bayonne och Biarritz i väster, och till Lourdes, Tarbes och Toulouse i öster. Det finns också förbindelser till Bordeaux och Paris. Från stationen finns det ett gratis bergbanetåg till Boulevard des Pyrénées.
Busstationen som drivs av STAP - Transports en commun ligger på Rue Gachet nära Place Clemenceau. Du kan ta bussen i riktning mot Pyrenéerna via Vallée d'Ossau. I Oloron-Ste-Marie finns det anslutningar till Vallée d'Aspe.

Trafik och parkering

Staden ligger vid motorvägen från Bayonne till Toulouse (A64-E80), Autoroute Pyrénéenne. Paus centrum kan vara ganska livligt trafikerad, men du kommer inte att ha några problem med att hitta vägen om du håller dig längs huvudstråken. Det finns många enkelriktade gator i centrum.
Omkring 'hotelldistriktet' i centrum finns det fyra underjordiska bilparkeringar: Aragon, Beamont, Bosquet och Clémenceau. Dessutom kan du parkera på Place de Verdun och Place de la République.

Hotell

Pau har ganska gott om inkvarteringsmöjligheter runt om i staden. Många hotell ligger nära tågstationen (Gare SNFC), budgethotell är belägna i utkanten av staden längs A64, men det finns också dyrare nya hotell. Vi rekommenderat att du bokar ditt rum i förväg. Efter att budgetflygbolagen dök upp har Pau blivit en populärare plats för korta semestrar, men än så länge har hotellsektorn inte hunnit ifatt.

Externa källor

För mer information om Pau, rekommenderar vi Google, och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Pau

EasyTerra Biluthyrning Pau jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Frankrike, men i en annan stad än Pau, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Frankrike-sidan, där du kan välja i vilken stad i Frankrike du vill hyra en bil.