Biluthyrning Chiusi

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Chiusi på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Chiusi

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Chiusi

EasyTerra Biluthyrning Chiusi är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Chiusi

Inledning

Chiusi är en historisk italiensk stad i södra Toscana, berömd för sina kvarlevor från den etruskiska civilisationen. Det var ett av de främsta etruskiska centrumen under 400- och 500-talen f. Kr. När man besöker Chiusi reser man därför långt tillbaka i tiden. Under staden ligger ett vidsträckt tunnelsystem som antagligen användes till dränering. Stadens museum hyser en av de främsta samlingarna av etruskiska skatter och konst.

Befolkning

Staden har nästan 9000 invånare.

Geografiskt läge

Chiusi är belägen i Italien i den södra delen av Toscana, i provinsen Siena. Provinsens huvudstad med samma namn ligger nio mil nordväster om Chiusi; Rom ligger 16,5 mil söder om staden.

Ekonomi

Förutom turismen så kretsar Chiusis ekonomi främst kring handel med jordbruksprodukter från stadens omgivningar, men det finns även en del industriella aktiviteter, huvudsakligen möbeltillverkning och byggnadsmaterial.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Aeroporto Internazionale dell'Umbria Sant’Egidio i Perugia, omkring fem mil öster om Chiusi. Flygplatsen kan nås via SS71 som ansluter till motorvägen till Perugia. Man kan även köra längs den södra sidan av sjön Colfiorito, via SS599. Flygplatsen i Florens, Peretola flygplats, är större. Från denna flygplats kan man nå Chiusi med hyrbil på en timme via A1 (avstånd: över 10 mil).

Kollektivtrafik

Förutom regionala bussar och tåg så har Chiusi ingen offentlig transport. Regionala bussar upprätthåller förbindelserna till bland annat Montepulciano, Orvieto, Perugia och Florens. Bussterminalen är belägen framför järnvägsstationen.

Trafik och parkering

Den historiska delen av staden (storia antica) kan bara utforskas till fots. Utanför centrum finns det några parkeringsplatser där man kan parkera sin hyrbil.

Hotell

Chiusi har ett rimligt men inte överväldigande utbud av logi. Det finns ett fyrstjärnigt hotell. I närheten av järnvägsstationen hittar man billigare hotell och pensionat. 

Externa källor

För mer information om Chiusi, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Chiusi

EasyTerra Biluthyrning Chiusi jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Chiusi, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.