Biluthyrning Orvieto

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Orvieto på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Orvieto.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Orvieto

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Orvieto
EasyTerra Biluthyrning Orvieto är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Orvieto

Inledning

Orvieto är en gammal befäst stad som grundades av Etruskerna. De valde en plats som var lätt att försvara, högt ovanför en brant klippa av vulkanisk tuff (en grå vulkanisk bergart). Stadsmurarna är gjorda av samma material. Folk kommer till Orvieto för att besöka det historiska centrumet, men främst på grund av stadens fantastiska läge.

Befolkning

Staden har över 21 000 invånare.

Geografiskt läge

Orvieto är belägen i sydvästra Umbria, i Italien. Omgivningarna består av porösa, vulkaniska klippor. Sydväster om Orvieto ligger Bolsena, vid sjön med samma namn.

Ekonomi

Turismen utgör en viktig inkomstkälla för Orvieto, men det finns även vidsträckta vingårdar nordöster om staden. Druvor har odlats här sedan medeltiden. Särskilt det vita vinet från denna region, Orvieto Abboccato, är mycket uppskattat bland vinkännare.

Flygplatser

Sant'Egidio flygplats, flygplatsen i Perugia, är den närmaste flygplatsen, ungefär fem mil nordöster om Orvieto. Man kan nå den med hyrbil via SS448 och SS3bis (resan tar omkring 80 minuter). 

Kollektivtrafik

Busstationen ligger i stadens östra del, vid Piazza Cahen. Från denna station går det bussar till torgen i centrum: Piazza del Duomo och Piazza della Repubblica. Det finns även några bussförbindelser till Viterbo, Bolsena, Perugia och Rom och det finns en bergbana mellan busstationen och järnvägsstationen.

Trafik och parkering

Från motorvägen A1 (Milano-Rom) kan man köra via en fantastisk, brant och slingrande väg till Orvieto. Man kan parkera sin hyrbil i närheten av järnvägsstationen och ta bergbanan till stadens centrum. I den historiska stadskärnan finns det parkeringsfaciliteter nära Via Roma.

Hotell

De flesta människor kommer till Orviero på en dagsutflykt. Detta betyder att det kan vara mycket liv och rörelse under dagen. För att kuna njuta till fullo av staden och lugnet på kvällarna så rekommenderar vi att man bor några få nätter i Orvieto. Det finns ett flertal pensionat och hotell runtomkring den centrala Piazza del Duomo. Man kan också välja en agritourism (semester på lantgård) i Orvietos närhet, men då kommer en hyrbil till användning.

Externa källor

För mer information om Orvieto, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Orvieto

EasyTerra Biluthyrning Orvieto jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Järnvägsstationer

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Orvieto, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.