Biluthyrning Perugia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Perugia på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Perugia.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Perugia

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Perugia
EasyTerra Biluthyrning Perugia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Perugia

Biluthyrning Perugia
Biluthyrning Perugia

Inledning

Perugia är huvudstad i regionen Umbrien i centrala Italien. Det är en vacker historisk stad, men även en universitetsstad. Förutom gamla byggnader och intressanta museer så har Perugia även ett intensivt nattliv. Dessutom är staden ett centrum för konst. Konstnären Pietro Vannucci (vars smeknamn är Perugino) föddes i närheten av staden. Freskerna i Sala del Cambio är hans och på Galleria Nazionale dell'Umbria finns åtta av hans målningar. Perugino var den berömda renässansmålaren Rafaels mästare.

Befolkning

Staden har en befolkning på 165 000 invånare.

Geografiskt läge

Perugia är belägen i regionen Umbrien, som även kallas för "Italiens gröna hjärta". Norr och öster om staden ligger bergen Apenninerna. Väster om Perugia ligger en stor sjö, Lago Trasimezo.

Ekonomi

Perugia är berömd för sin choklad, som görs av tillverkaren Perugina. Detta märker man speciellt om man besöker staden i oktober, när den årliga chokladfestivalen arrangeras. I stadens närhet finns vingårdar och olivlundar. Staden är ett viktigt utbildningscentrum. Det finns två universitet: det gamla och prestigefyllda Università degli Studi och Università per Stranieri, där utländska studenter studerar det italienska språket och kulturen. Dessutom finns det en konstskola (grundad 1573), ett musikkonservatorium och en journalistskola som drivs av den italienska radio- och tevebolaget RAI.

Flygplatser

Stadens flygplats är belägen 1,2 mil öster om Perugia. Perugia flygplats används främst för inrikesflygningar. Aeroporto Sant’Egidio är enkel att nå med hyrbil: man följer först E45 och sedan SS75. Utfarten till flygplatsen är tydligt angiven.

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken i Perugia är utmärkt. Hälften av de 30 linjerna går var tjugonde minut eller en gång i halvtimmen. Resten går mer sällan. Dessutom har staden en MiniMetro, ett obemannat tåg, vilket går från parkeringsplatsen vid fotbollsstadium till stadens centrum. Man bör tänka på att denna service upphör klockan 21.00.

Trafik och parkering

Perugias centrum är stängt för trafikanter som inte bor där vid vissa tidpunkter. Restriktionen gäller från klockan 2.00 och klockan 13.00. För besökare är gatumönstret väldigt förvirrande. Det finns mycket enkelriktad trafik, vilket inte gör det enklare att hitta. Runtomkring den gamla stadskärnan finns det sex parkeringsplatser från vilka man kan ta en hiss till den gamla staden, som ligger högre upp. Den största parkeringsplatsen ligger vid Piazza Partigiani. På Piazza Cupa kan man parkera gratis.

En hyrbil är ett idealiskt transportmedel för resor genom Umbriens vackra landskap och gamla städer.

Hotell

Det finns ett stort utbud av logi i Perugia. Från enkla pensionat till lyxiga semesteranläggningar och två femstjärniga hotell. På sommaren är staden ett populärt turistmål. Under dessa månader rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Perugia rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Perugia

EasyTerra Biluthyrning Perugia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Perugia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.