Biluthyrning Breda

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Breda på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Breda

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Nederländerna
  3. Breda

EasyTerra Biluthyrning Breda är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Breda

Biluthyrning Breda
Biluthyrning Breda

Inledning

Breda är en gammal befästningsstad; befästningsanläggningarna kan fortfarande ses i stadens centrum, precis som stadsporten i Spanjaardsgat. Ett annat tecken på att Breda en gång i tiden var en viktig militärstad är den Kungliga Militärakademin, vilken grundades i början av 1800-talet. I staden flyter floderna Mark och Aa ihop. Namnet breda kommer från uttrycket 'Bred Aa'.

Befolkning

Staden har nära 140 000 även om kommunen (som även inkluderar flera byar) har 170 000 invånare. Detta gör Breda till den nionde största kommunen i Nederländerna.

Geografiskt läge

Breda ligger i den södra delen av Nederländerna, i provinsen Noord-Brabant. Staden ligger ungefär 6 mil väster om Eindhoven, 5,5 mil sydost om Rotterdam och 7 mil sydväst om Utrecht.

Ekonomi

Ekonomiskt sett drar Breda nytta av sitt geografiska läge mellan hamnarna i Rotterdam och Antwerpen. Industriell aktivitet är en viktig sektor, särskilt livsmedelsindustrin och den kemiska industrin har stor betydelse. Transport och logistik skapar också många arbetstillfällen. Dessutom håller Breda på att förvandlas till en stad för kunskap och nyskapande. Det är förresten många av stadens invånare som arbetar någon annanstans. Över 25 % av befolkningen i arbetsför ålder pendlar varje dag till regionen Rotterdam.

Flygplatser

I regionen Breda finns det inga flygplatser. Det finns emellertid flygplatser ganska nära: Rotterdams flygplats och Eindhovens flygplats. Båda flygplatserna har förbindelser till europeiska huvudstäder och semesterorter i Sydeuropa. Större flygplatser som till exempel Amsterdam Schiphol flygplats och Bryssels flygplats kan nås med bil på lite mindre än en timme.

Offentlig transport

Breda har ett nätverk av stadsbussar. Alla busslinjer passerar bussterminalen framför centralstationen. Det finns också regionala bussar till städer och byar runtomkring staden.

Det finns utmärkta järnvägsförbindelser till Eindhoven och Rotterdam. En höghastighetstågförbindelse som ansluter Amsterdam, Rotterdam och Antwerpen blev klar 2007. Detta tåg stannar också i Breda.

Trafik och parkering

Breda är omgivet av ett antal motorvägar. Motorvägen A16 går väster om staden och förbinder Rotterdam med den belgiska gränsen. Öster om Breda går A27 till Utrecht. Tack vare A58 och A59 har staden öst-västliga förbindelser.

Med andra ord är det lätt att ta sig till Breda och i själva staden är det lätt att hitta vägen till centrum. När du har kommit dit rekommenderar vi dig att lämna bilen och upptäcka stadens centrum till fots. I och utanför centrum finns fem parkeringsområden och fem parkeringshus. Bara ett av dem är emellertid öppet 24 timmar om dygnet.

Visste du att de flesta människor i Breda använder cykeln för att ta sig till centrum? (Källa: Burgerenenquête, Breda kommun)

Hotell

Breda har ett måttligt antal hotell och hela fem fyrstjärniga hotell. Det finns också flera bed & breakfast. I allmänhet är det inte nödvändigt att boka hotellrum i förväg, förutom när det är större evenemang i staden, som till exempel karneval.

Externa källor

För mer information om Breda rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Breda

EasyTerra Biluthyrning Breda jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Breda, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.