Biluthyrning Arnhem

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Arnhem på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Arnhem.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Arnhem

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Nederländerna
  3. Biluthyrning Arnhem
EasyTerra Biluthyrning Arnhem är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Arnhem

Biluthyrning Arnhem
Biluthyrning Arnhem

Inledning

Arnhem är huvudstad i provinsen Gelderland. Under Andra Världskriget förstördes stadens centrum då slaget vid Arnhem inträffade. Det var egentligen ett slag om Rhenbron. På denna bro (idag: John Frost bron) hålls varje år en minnesstund för slaget vid Arnhem. Efter kriget återuppbyggdes stadens centrum vilket har gett den en modern atmosfär. Utanför stadens centrum har Arnhem spatiösa kvarter med många grönområden. Det finns också många vackra parker.

Befolkning

Staden har nästan 150 000 invånare. Under andra hälften av 1800-talet blev staden populär bland rika holländare och människor som återvände från det holländska Indonesien. På den tiden hade staden och dess invånare rykte om sig att vara ellitistiska. Än idag har invånarna i Arnhem detta rykte om sig.

Geografiskt läge

Arnhem är beläget i den östra delen av Nederländerna, vid floden Nederrijn, inte långt från den tyska gränsen. Öster om staden flyter floden Rhen och i norr gränsar Arnhem till regionen Veluwe. Nijmegen är den närmaste stora staden (2 mil). Arnhem ligger 6,5 mil från Utrecht, 8,5 mil från Eindhoven, 10 mil från Amsterdam och 1,2 mil från Rotterdam. Sydväst om Arnhem ligger Betuwe regionen, den holländska fruktodlingens centrum.

Ekonomi

Eftersom det är en provinshuvudstad spelar den offentliga sektorn en stor roll för Arnhems ekonomi. Dessutom är energisektorn viktig: två stora energibolag har sina huvudkvarter i staden. Det holländska konsultföretaget KEMA, som sysslar med rådgivning, tester och intyg i energisektorn ligger också i staden. Det finns ett fåtal finansiella institutioner som till exempel försäkringsbanken OHRA och Postbanks regionala kontor. Det finns också ett stort kemiföretag, AKZO Nobel.

Några turistattraktioner är friluftsmuseet (med rekonstruerade historiska byggnader och bondgårdar), safariparken Burgers Zoo och nationalparken 'De Hoge Veluwe'.

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen ligger precis på andra sidan av den tyska gränsen. Det är den gamla militärflygplatsen Laarbrucht, som har döpts om till Weeze flygplats. Den används endast av lågprisflygbolag med direkta flygningar till, bland annat, London, Barcelona och Rom. Weeze flygplats ligger 7 mil från Arnhem.

Kollektivtrafik

Arnhem har ett spårvagnsnätverk som är unikt i Nederländerna. Bussarna är anslutna till en elektrisk kabel uppe i luften. Det finns planer på att så småningom byta ut dessa bussar mot vätedrivna bussar. Förutom spårvagnar finns även vanliga stadsbussar och regionala bussar i staden. Den centrala busstationen ligger vid Stationsplein nära järnvägsstationen. Det finns direkta tågförbindelser till Utrecht, Amsterdam, Rotterdam och Haag.

Trafik och parkering

Arnhem har ganska breda filer och gator, vilket gör att det är en lätt stad att köra bil i. Somliga vägar slingrar sig på konstiga sätt, vilket kommer att sätta ditt lokalsinne på prov. Dessutom är vissa vägar, särskilt i stadens centrum, enbart enkelriktade.

I och runtomkring stadens centrum finns sex bilparkeringar som anges med skyltar som har texten 'Centrumring+P'. Du kan också parkera din hyrbil på gatan, men det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats. Särskilt på lördagar, samt på tisdagskvällar och söndagar en gång i månaden då affärerna har öppet brukar det vara fullt. Parkeringen är avgiftsfri på söndagar (förutom de söndagar då affärerna är öppna). Det är billigare att parkera nära Gelredome stadium i Arnhem-Zuid. Det finns regelbundna bussar från infartsparkeringen till stadens centrum.

Hotell

Staden har tillräckligt många hotell, från budgethotell till fyrstjärniga hotell. Nära Arnhem ligger hotellen ofta i vackra, gröna omgivningar. Om du vill bo på ett särskilt hotell är det klokt att boka i förväg.

Externa källor

För mer information om Arnhem rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Arnhem

EasyTerra Biluthyrning Arnhem jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Arnhem, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.