Biluthyrning Orlando

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Orlando på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Orlando

  1. Startsida
  2. Biluthyrning USA
  3. Orlando

EasyTerra Biluthyrning Orlando är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Orlando

Biluthyrning Orlando
Biluthyrning Orlando

Inledning

Orlando i den amerikanska staten Florida är framför allt känd för temaparken Disney World som ligger i närheten. Där finns också andra temaparker som Sea World, Universal Studios filmkomplex och krokodilparken Gatorland, en av de äldsta attraktionerna i Orlando. Staden själv är populär framför allt som ett affärsparadis. I omgivningarna finns det många sjöar.

Befolkning

Staden själv har bara 215 000 invånare men runt Orlando finns det stora förorter med totalt 2 miljoner invånare. Liksom andra städer i Florida har Orlando en betydande latinamerikansk befolkning ('hispanics'), framför allt från Puerto Rico.

Geografiskt läge

Orlando ligger mitt i staten Florida i sydöstra USA. Dess geografiska läge var avgörande i beslutet av placera Disney World just här: Orlando drabbas mindre av orkaner än kuststäder som Tampa och Miami.

Ekonomi

Turismen är den viktigaste inkomstkällan i Orlando. Staden lockar årligen 50 miljoner inhemska och utländska besökare som framför allt kommer på grund av temaparkerna. Staden organiserar också många konferenser och utställningar i Orlando County Convention Centre (200 000 kvadratmeter). Här finns också lite flyg- och rymdindustri samt datatillverkare av software och hardware.

Flygplatser

Orlando internationella flygplats är belägen 1 mil sydöst om staden. Den har direktförbindelser till städer i  Amerika och Europa. Från flygplatsen finns det flygbussförbindelser till stadens centrum och till huvudattraktionerna. Disney World har sina egna flygbussar, Magical Express. Det finns också tågförbindelser. Om man vill besöka huvudattraktionerna med hyrbil ska man ta flygplatsens norra utfart och följa SR 528 West till International Drive. Disney World kan nås om man tar den södra utfarten till SR 417 South. Från utfart 5 följer man SR 536 rakt till Disney. I bägge fallen finns det vägtullar.

Norr om staden ligger Orlando Sanford internationella flygplats. Förutom inrikesflyg finns här chartrade flyg till städer i Storbritannien och i Irland. Andra europeiska städer hanteras av Icelandair via Reykjavik.

Orlandos flygplats för affärsresande är belägen endast tre kilometer öster om stadens centrum. Som man hör på namnet utnyttjas flygplatsen av inrikes affärsresande.

Kollektivtrafik

Det finns ett utbrett bussytem med mer än 60 linjer som sköts av Lynx Bus Service. Den centrala busstationen ligger på Livingstone Street. Därifrån finns det en gratisbuss till stadens centrum (Lymmo Bus). Attraktionerna längs International Drive och Universal Drive sköts av I-Ride Trolley. Dessa bussar går ganska långsamt eftersom trafiken på dessa gator vanligtvis är mycket livlig.

Busstationen Greyhound ligger i ett industriområde (555 N John Young parkway). Härifrån avgår bussar till huvudattraktionerna. Från Amtrak station (1400 Sligh boulevard) går det tåg till Miami och andra amerikanska städer. Sanford, norr om Orlando, är utgångspunkten för bilresa till Lorton i Virginia, inte långt från den amerikanska huvudstaden Washington.

Trafik och parkering

Den viktigaste vägen, som går rakt genom Miami, är Interstate 4, som förbinder Daytona Beach (9 mil nordösterut) med Tampa sydvästerut. I Orlandos centrum korsar denna väg East-West Expressway (SR 408). De främsta attraktionerna är belägna längs International Drive, som går parallellt med Interstate 4. På senare år har staden blivit mer benägen till trafikstockning. 2009  kommer ett pendeltåg att vara klart för användning, vilket förmodligen kommer att underlätta trafiken.

Vid alla huvudattraktioner finns det stora parkeringsplatser för vilka man inte behöver betala om man bor på ett hotell i temaparken. I detta fall är transporten mellan de olika attraktionerna också gratis, men rummen på dessa hotell är ganska dyra.

Hotell

Det finns många hotell i och runt omkring Orlando: förutom Las Vegas har Orlando det största antalet hotell av alla städer i USA. Många människor kommer för att se Disney World. Förutom hotellen i själva temaparken kan man också bo på ett av hotellen längs International Drive eller i Kissimmee. Man bör försäkra sig om att boka hotellrum god tid i förväg (flera månader, upp till ett år!) om man vill vara säker på att bo nära Orlandos huvudattraktioner.

Externa källor

För mer information om Orlando rekommenderar vi Google och följande källor: