Biluthyrning Hannover

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Hannover på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Hannover

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Hannover
EasyTerra Biluthyrning Hannover är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Hannover

Inledning

Hannover är huvudstad i det tyska förbundslandet Niedersachsen. Under Andra Världskriget förstördes stora delar av staden. Efter kriget återuppbyggdes den inre delen av staden, men Hannover har även modern arkitektur. Stadens museer (som till exempel Sprengel-Museum för modern konst och Landesmuseum) har intressanta samlingar av målningar och skulpturer. Hannover är också berömt för sina många vackert anlagda parker och trädgårdar.

Befolkning

Hannover har över en halv miljon invånare.

Geografiskt läge

Staden ligger i norra Tyskland vid floden Leine. Norr om staden ligger det Nordtyska låglandets slätter. Söder om Hannover finns ett kulligt område som förenas med bergskedjan Harz längre söderut.

Ekonomi

Hannover är en viktig industristad. Volkswagen har en stor fabrik där bilar till företag tillverkas. Däckföretaget Continental och batteritillverkaren Varta ligger också i Hannover. Det finns även många banker och försäkringsbolag och resebolaget TUI har sitt huvudkontor där. Hannover har alltid varit en handelsstad och detta avspeglar sig i Hannover Mässan, en av världens största industrimässor och datamässan CeBIT. Under hela året organiseras stora utställningar och konferenser i Hannover.

Flygplatser

Hannover-Langenhagen flygplats ligger 1,1 mil norr om stadens centrum. Flygplatsen nås enkelt med bil. Flygplatsen ligger nära A352, som ansluter motorvägarna A7 (Hamburg-Kassel) och A2 (Berlin-Dortmund). Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Hannover har ett bra kollektivtrafiksystem som består av ett bra nätverk av busslinjer, spårvagnar och stadståg (S-Bahn). Hannoverkortet är praktiskt när man är turist: med detta kort kan man resa gratis med kollektivtrafik och man får även rabatt på inträde till olika sevärdheter. Man kan välja om man vill köpa ett kort som gäller för 1 dag eller 3 dagar. Det finns även gruppbiljetter (för 2-5 personer).

Trafik och parkering

Hanover är en stad med mycket liv och rörelse. Den största delen av affärscentrumet (där det finns många trevliga uteserveringar) är bilfritt. I resten av staden är det bekvämt att köra runt. Att hitta parkeringsplats kan vara svårt särskilt under internationella mässor och konferenser. Ett fordon måste ha ett speciellt klistermärke för att få köra in i Umweltzone (stadens centrum). Hyrbilar har ett sådant klistermärke. En hyrbil är ett utmärkt transportmedel för att upptäcka Hannovers omgivningar.

Hotell

Eftersom Hannocer är en kongress- och utställningsstad så finns det ingen brist på logi. Man hittar de allra dyraste hotellen, men även enkla vandrarhem och däremellan alla typer av logi. Många privatpersoner erbjuder rum att hyra. Vi rekommenderar att man alltid bokar rum i Hannover i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Hannover, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Hannover

EasyTerra Biluthyrning Hannover jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Hannover, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.