Biluthyrning Dortmund

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Dortmund på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Dortmund

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Dortmund
EasyTerra Biluthyrning Dortmund är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Dortmund

Inledning

Dortmund är beläget i hjärtat av den tyska federala delstaten Noord-Rijnland-Westfalen, Ruhr-området. Stadens centrum bombades kraftigt under Andra Världskriget. Även om några byggnader har renoverats så dominerar bilden av en modern stad. Dortmund är särskilt känd för att vara en shoppingstad, med stora varuhus och små specialaffärer. Det är också en grön stad: nästan hälften av stadsområdet utgörs av parker, fontäner och skogsbeklädda områden. 

Befolkning

Dortmund har omkring 600 000 invånare och är därför den största staden i Ruhr-området.

Geografiskt läge

Staden ligger i västra Tyskland, norr om floden Rur. Den övre delen av Emscher löper från öst till väst genom staden. Staden är ansluten till Nordsjön via Dortmund-Ems kanalen. Den inre delen av Dortmunds hamn har förlorat mycket av sitt värde som kommersiell hamn och denna del används idag till nöjeskryssningar.   

Ekonomi

Dortmund var förr i världen känd som industristad (kol och stål), men har koncentrerat sig på att utveckla andra sektorer sedan mitten av 80-talet. Idag är staden centrum för tjänster och teknologi. Eftersom staden är ett nav för järnvägar och motorvägar så spelar transport och logistik också en viktig roll för den lokala ekonomin.

Emellertid måste Dortmund brottas med en av de högsta procenten arbetslöshet i Tyskland: många av de människor som arbetade inom den "gamla" industrin har ingen plats i Dortmunds "nya ekonomi".

Flygplatser

Dortmund flygplats är belägen precis öster om staden och kan enkelt nås med hyrbil via Ruhr motorväg (A44), eller via Dortmunder Ring. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. Dortmund flygplats används huvudsakligen av lågprisflygbolag.

Kollektivtrafik

Staden har ett utmärkt kollektivtrafiksystem, som utgör en del av transportförbundet Verkehrsverbund Rhein-Ruhr. Genom det integrerade systemet av tåg tunnelbana och bussar kan man inte bara nå olika delar i Dortmund, utan även andra platser i Ruhr-området. Det finns även en hängande enspårsbana (H-Bahn), som ansluter stadens två universitet till Eichlinghofen och Vetenskapsparken.

Trafik och parkering

Dortmund byggdes om efter Andra Världskriget med breda gator, vilket gör att det är enkelt att nå varje del av staden med hyrbil. Emellertid är det mycket ont om parkeringsplatser i stadens centrum. Det är klart att det stora varuhusen har parkeringsgarage, men efterfrågan överskrider utbudet. Det är bäst att parkera hyrbilen i utkanten av stadskärnan och fortsätta vidare med kollektivtrafik. Dortmund har ett idealiskt läge om man vill nå andra platser: det går sex motorvägar till staden (A1, A2, A40, A42, A44 och A45).

Hotell

Staden har ett bra utbud av hotell, de flesta i medelklass. Många konferenser hålls i Dortmund och under dessa perioder är det klokt att boka logi god tid i förväg.

Externa källor

För mer information om Dortmund, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Dortmund

EasyTerra Biluthyrning Dortmund jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Dortmund, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.