• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541955606
Öppettider

Biluthyrning Groningen

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Groningen på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Groningen

EasyTerra Biluthyrning Groningen är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Groningen

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Groningen med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  8.5 (6756)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Thrifty

  8.4 (5325)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  8.3 (9491)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  8.1 (7887)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Avis

  8 (5874)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Sixt

  8 (3229)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Dollar Rent a Car

  7.8 (4220)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.3/10 av 439 omdömen

Biluthyrningsföretag i och omkring Groningen

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Groningen, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Groningen

EasyTerra Biluthyrning Groningen jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Het Hout 64
Laan van de Vrijheid 280A
Oosterhamrikkade 6
Rostockweg 12

Platsinformation för Groningen

Inledning

Groningen är huvudstad i provinsen med samma namn och det är den viktigaste staden i den norra delen av Nederländerna. Staden har ett vackert historiskt centrum, vilket endast delvis förstördes (norra sidan Grote Markt) när staden bombades under Andra Världskriget. I Grote Markt ligger Martini-tornet, stadens symbol, som dess invånare kärleksfullt kallar för 'Den gamle grå'. Groningen är en riktig studentstad, vilket märks på nattlivet.

Befolkning

Staden har över 180 000 invånare. En femtedel av dem är studenter. Detta gör det till en stad med ung befolkning.

Geografiskt läge

Groningen är belägen i den norra delen av Nederländerna, på den norra delen av en åsen Hondsrug. Staden ligger 6 mil från Leeuwarden, 1,9 mil från Amsterdam och 32 mil från Maastricht.

Ekonomi

Historiskt sett har Groningen varit en handelsstad och regionens ekonomiska centrum. Idag är affärsrelaterad service den viktigaste näringen, särskilt den som har att göra med energi. Gasunie har sitt huvudkontor i Groningen. Myndigheter och utbildning skapar många arbetstillfällen i Groningen, till exempel lokalregeringen, Groningens Universitet, universitetssjukhuset och högskolan Hanze. Livsmedelsindustrins betydelse (socker, tobak och kaffe) har minskat, även om den fortfarande är viktig för stadens ekonomi.

Flygplatser

En mil söder om staden ligger flygplatsen Groningen flygplats Eelde, en regional flygplats med förbindelser till semesterorter i Sydeuropa. Dessa flyg mellanlandar ofta i Rotterdam, Eindhoven eller Maastricht. Det finns en reguljär förbindelse till Aberdeen i Skottland. Dessutom använder många privatflyg och affärsflyg denna flygplats.

Offentlig transport

I Groningen finns det bara bussar. Nästan alla linjer stannar vid tågstationen. Därifrån fortsätter de till städer och byar i omgivningen. Det finns också snabbussar, så kallade Q-liners.

Trafik och parkering

Under lång tid har Groningen använt en så kallad cirkulationsplan för trafiken. Staden är indelad i fyra sektorer. Man kan inte ta sig från en sektor till en annan med bil. För att ta sig från en sektor till en annan måste man använda Diepenring ('diep' betyder kanal på den lokala dialekten). Idén med detta system är att hålla trafiken borta från stadens centrum, vilket man har lyckats med. Människor som cyklar eller promenerar är fler än de som kör bil. Dessutom är många gator enkelriktade.

Om man vill utforska stadens centrum är det bäst att lämna bilen på någon av de parkeringsplatser som ligger i en ring runt stadens centrum. De lokala myndigheterna uppmanar folk att göra så: att parkera i centrum är dyrare. De 12 parkeringsplatserna anges med 'P-rutt'-skyltar. Längs motorvägarna, söder och öster om staden, finns fem infartsparkeringar. Med undantag för P+R Zaanstraat är alla gratis. Från infartsparkeringarna kan man ta en stadsbuss till Groningens centrum.

Hotell

Groningen har ett måttligt antal hotell. Det finns inget femstjärnigt hotell, men det finns fyrstjärniga hotell. För att vara säker på att få ett rum rekommenderar vi att man bokar i förväg, särskilt om man vill bo i stadens centrum.

Externa källor

För mer information om Gröningen rekommenderar vi Google och följande externa källor:  

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  80 km/h
 • Språk
  Dutch
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Thrifty
 • Budget
 • Europcar
 • Avis
 • Sixt
 • Dollar Rent a Car
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Nederländerna
 3. Biluthyrning Groningen