Biluthyrning Viareggio

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Viareggio på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Viareggio.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Viareggio

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Viareggio
EasyTerra Biluthyrning Viareggio är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Viareggio

Inledning

Viareggio är en badort i den italienska regionen Toscana. Den största delen av stranden är dock privatägd. Endast fyra av tio kilometer strand nära staden är tillgänglig för allmänheten. Att övernatta i Viareggio är å andra sidan i allmänhet billigare än på andra badorter längs den här kusten. 

Befolkning

Staden har omkring 65 000 invånare. 

Geografiskt läge

Viareggio ligger i norra Italien vid Liguriska havet, en del av Tyrrenska havet. Staden är inte bara en badort utan också en perfekt utgångspunkt för att upptäcka de pittoreska städerna och det idylliska landskapet i Toscana. Viareggio ligger omkring 4 mil från Pisa och nästan 10 mil från Florens.

Ekonomi

Även om turismen utgör en viktig del av lokalekonomin är det inte den enda inkomstkällan. Det finns skeppsvarv (fiskebåtar som byggs i Viareggio är av utmärkt kvalitet) och fisket spelar också en framträdande roll fortfarande. Där finns också blomsterodling i stor skala. 

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Pisa flygplats, ‘Galileo Galilei’ internationella flygplats. Den ligger 2 mil söder om staden och en halvtimmes resa med hyrbil via Autostrada Azzurro (A12).

Kollektivtrafik

Viareggio har bra allmän busstrafik. Utöver busslinjerna inom staden finns det bussar till andra platser i Toscana, som Pisa och Florens. Den centrala busstationen ligger mitt emot tågstationen. Tågförbindelserna är också utmärkta; Viareggio ligger utmed linjen från Rom, via Pisa och La Spezia till Genua.

Trafik och parkering

Viareggio är inte en särskilt stor stad och man har inga problem att hitta när man väl har vant sig vid den italienska körstilen. Att hitta en gratis parkeringsplats på gatan i centrum kan vara ett problem, men det finns stora parkeringsplatser nära (de allmänna) stränderna där man kan parkera sin hyrbil (man kör i riktning mot Forte di Marmi). Staden är en utmärkt utgångspunkt för bilturer genom Toscana. Via A11 kan man snabbt ta sig in i landet, men därefter är det bättre att ta landsvägarna för att upptäcka det verkliga Toscana. 

Hotell

Viareggio har utmärkta hotell och som det står i Inledningen: rumspriserna är mycket lägre än i många andra badorter. Några hotell har privata stränder, där det är lugnt, men där man missar det italienska livet. I själva staden finns det många pensionat, bed & breakfasts och mellanklasshotell.  

Externa källor

För mer information om Viareggio rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Viareggio

EasyTerra Biluthyrning Viareggio jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Viareggio, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.