Biluthyrning La Spezia

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i La Spezia på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i La Spezia.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning La Spezia

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning La Spezia
EasyTerra Biluthyrning La Spezia är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för La Spezia

Inledning

La Spezia är huvudort i provinsen med samma namn i den italienska regionen Ligurien. Själva staden har sevärdheter som gamla kyrkor och slottet San Giorgio, men den är också utgångspunkt för besök till byarna i Cinque Terre som man kan ta sig till både land- och sjövägen. 

Befolkning

Staden har nästan 100 000 invånare. 

Geografiskt läge

La Spezia ligger i regionen Ligurien i nordöstra Italien vid Liguriska havet. Bergen i Liguriska alperna ligger norr och nordost om La Spezia. Regionens främsta attraktion är byarna i Cinque Terre på 1, 5 mils avstånd från La Spezia, som är lätta att nå med hyrbil via Vía delle Cinque Terre (SP370).

Ekonomi

La Spezia är en viktig örlogshamn och sjökrigsskolan ligger också här. Direkt anknutet till detta är vapenfabriken Oto Melara. Hamnen har dock också en handelsfunktion med skeppsvarv samt framställning av metall, maskiner och raffinerad olja. 

Flygplatser

Den närmaste flygplatsen är Aeroporto Galileo GalileiPisa, över 6,5 mil sydost om La Spezia. Den är lätt att nå med hyrbil via motorväg A12. Alternativa flygplatser är Aeroporto Cristoforo ColomboGenua och Giuseppe Verdi flygplats i Parma.

Kollektivtrafik

La Spezia har bra kollektivtrafik. Busstrafiken drivs av Azienda Trasporto Consortile. Det finns både stadsbussar (urbano) och förbindelser med platser i omgivningen (extraurbano). Det finns också tåg- och bussförbindelser med platser längre bort. 

Trafik och parkering

Stadens omgivningar är bergiga, men infrastrukturen runt om staden har förbättrats betydligt under de senaste åren. Det finns numera en tunnel (Variante Aurelia Bis) från La Spezia till förorten San Benedetto. Val di Vara har också blivit snabbare och lättare att nå genom den här tunneln. SP370 (vägen till Cinque Terre) går också genom en tunnel. La Spezias centrum har ett regelbundet gatumönster, men vindlande bergsvägar startar direkt utanför centrum.

Hotell

La Spezia har logi i massor, särskilt i mellanklasskategorin. Billigare boenden kan man hitta nära tågstationen. 

Externa källor

För mer information om La Spezia rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i La Spezia

EasyTerra Biluthyrning La Spezia jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än La Spezia, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.