Biluthyrning Parma

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Parma på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Parma.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Parma

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Parma
EasyTerra Biluthyrning Parma är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Parma

Inledning

Den italienska staden Parma är berömd för sin skinka och ost. Emellertid handlar inte allting om mat. Parma har även ett storslaget historiskt centrum som lockar många turister varje år.

Befolkning

Staden har ungefär 170 000 invånare.

Geografiskt läge

Parma är belägen vid floden med samma namn i den bördiga Po-dalen i norra Italien. Floden Parma har sitt ursprung i Apenninerna söder om staden. Parma ligger ungefär mittemellan Milano (nordväster om staden) och Bologna (sydöster om Parma).

Ekonomi

Parma har en lång tradition när det gäller mat. Livsmedelstillverkningsindustrin är därför väl representerad. Förutom osten och skinkan som nämndes ovan, så hyser Parma fabriker för framställning av produkter gjorda på tomater (puré, juice och ketchup), ärtor och majs. Mejeriebolaget Parmalat har sitt huvudkontor i staden. Maskiner som används inom livsmedelsframställningsindustrin och jordbruket tillverkas också i Parma. Dessutom finns ett av de äldsta universiteten i världen i Parma, vilket utgör en stor turistattraktion.

Flygplatser

Stadens flygplats Aeroporto di Parma ‘Giuseppe Verdi’ är belägen mindre än fyra kilometer nordväster om stadens centrum. Den är enkel att nå med hyrbil via Via Reggio och Strada Cornocchio. Man kan även ta den norra ringvägen (Tangenziale Nord) för att komma till Parma flygplats.

Kollektivtrafik

Stadens kollektivtrafik består av bussar och trådbussar (fyra linjer). Det finns även buss- och tågförbindelser till andra städer i norra Italien, bland annat till Milano, Bologna och La Spezia.

Trafik och parkering

Att hitta en ledig parkeringsplats i Parma är ganska svårt. I stadens centrum är parkeringsplatserna reserverade för invånarna. Utanför stadskärnan måste man betala för att parkera på gatan (endast tillåtet vid blåa trottoarkanter). Lyckligtvis finns det fem parkeringshus runtomkring centrum (Goito, Toschi, Duc, Dus och Via Abbeveratoia) där det är enkelt att parkera sin hyrbil. Som ett alternativ finns det även pendelparkeringar i utkanten av staden, nära ringvägen, från vilken man kan fortsätta sin resa med kollektivtrafik.

Hotell

Allt fler turister besöker Parma vilket märks på det växande antalet hotellbäddar. Parma har ett stort utbud av logi, men om man vill besöka staden på sommaren så rekommenderar vi att man bokar rummet i god tid före resan.

Externa källor

För mer information om Parma, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Parma

EasyTerra Biluthyrning Parma jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Parma, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.