• Kundbetyg 8.3 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005

Biluthyrning Vaasa

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vaasa på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • Redan 500,000+ bokningar Fler än en halv miljon människor har föregått dig 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vaasa

EasyTerra Biluthyrning Vaasa är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Populära uthyrningar i Vaasa

Följande uthyrningar är de mest populära för att hyra en bil i Vaasa

Biluthyrare i Vaasa

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Vaasa med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Avis

  9.3 (6170)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Budget

  9.2 (9876)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  8.1 (8389)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Keddy By Europcar

  8 (3605)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Hertz

  7.7 (7073)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Sixt

  7 (3502)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Thrifty

  8.8 (5675)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Autounion Car Rental

  8.2 (156)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Biluthyrningsföretag i och omkring Vaasa

Om du letar efter en hyrbil i Finland, men i en annan stad än Vaasa, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Finland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Finland du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Vaasa

EasyTerra Biluthyrning Vaasa jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

21 Silmukkatie

Platsinformation för Vaasa

Inledning

Finska Vasa blev nästan helt förstört av en brand i mitten av artonhundratalet. Den nya staden byggdes upp på samma plats, men ungefär 6 kilometer nordväst om den gamla staden. Kyrkruinerna, skolan och rådhuset från förra Vasa är nu en del av en rekreationspark. En av Vasas huvudattraktioner är Kvarkens skärgård utanför kusten. 

Befolkning

Vasa har omkring 60 000 invånare. Under senare år har befolkningen ökat betydligt, främst på grund av etablerandet av högteknologiska företag (se Ekonomi). Omkring 25 % av invånarna talar svenska vilket understryker de starka banden med Sverige.

Geografiskt läge

Vasa ligger i västra Finland, vid Bottniska viken. Utanför kusten ligger många små öar som utgör Kvarkens skärgård, ett naturreservat. 

Ekonomi

Vasa är en industristad med filialer till bland annat ABB Strömberg (automationsteknik och elektronik) och Wärtsilä, som tillverkar dieselmotorer för fartyg. Dessutom forskar man mycket inom nya tekniker för energialstring. Inte mindre än 10 000 personer är anställda inom denna sektor. Vasa har också ett universitet och andra högre utbildningsinstitut. 

Flygplatser

Vasa flygplats ligger 1 mil sydost om stadens centrum. Det finns dagliga förbindelser med Helsingfors och Stockholm, och fyra gånger i veckan med Umeå i Sverige. Flygplatsen kan nås med hyrbil på 10-15 minuter från centrum via E12 eller E8.

Kollektivtrafik

Stadens allmänna busstrafik drivs av Vaasan Paikallisliikenne. Bussar går en gång i timmen eller en gång i halvtimmen och ansluter också till platser runt om Vasas centrum. Det finns också bussförbindelser med bland annat Uleåborg, Åbo and Tammerfors. De flesta tågen går till och från Seinäjoki, öster om Vasa. Det finns också dagliga färjeförbindelser med svenska Holmsund, Umeås hamn på andra sidan Bottniska viken. 

Trafik och parkering

När staden byggdes upp igen (se Inledning), använde man sig av ett rektangulärt gatumönster vilket gör det extremt lätt att hitta i Vasa. Det finns mer än tillräckligt med parkeringsmöjligheter, men man måste betala för att parkera på gatan i centrum. Man kan enkelt besöka andra platser längs Bottniska viken med hyrbil eftersom kustvägen E8 går rakt igenom Vasa. Tammerfors kan man ta sig till via E12 (avstånd: 41,9 mil).

Hotell

Den ökande verksamheten i Vasa har lett till ett större logiutbud. Det finns affärshotell, men också lyxiga spaanläggningar och enkla pensionat och bed & breakfasts. Många personer övernattar på ett av semesterhemmen nära Vasa eller på campingplatsen på ön Vaskiluoto, mitt emot stadens centrum. 

Externa källor

För mer information om Vasa rekommenderar vi Google och följande källor:

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  80 km/h
 • Språk
  Swedish, Finnish
 • Populär bilkategori
  Kompakt

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Avis
 • Budget
 • Europcar
 • Keddy By Europcar
 • Hertz
 • Sixt
 • Thrifty
 • Autounion Car Rental
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Finland
 3. Biluthyrning Vaasa