Biluthyrning Vaasa

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Vaasa på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Vaasa.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Vaasa

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Finland
  3. Vaasa
EasyTerra Biluthyrning Vaasa är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Vaasa

Biluthyrning Vaasa
Biluthyrning Vaasa

Inledning

Finska Vasa blev nästan helt förstört av en brand i mitten av artonhundratalet. Den nya staden byggdes upp på samma plats, men ungefär 6 kilometer nordväst om den gamla staden. Kyrkruinerna, skolan och rådhuset från förra Vasa är nu en del av en rekreationspark. En av Vasas huvudattraktioner är Kvarkens skärgård utanför kusten. 

Befolkning

Vasa har omkring 60 000 invånare. Under senare år har befolkningen ökat betydligt, främst på grund av etablerandet av högteknologiska företag (se Ekonomi). Omkring 25 % av invånarna talar svenska vilket understryker de starka banden med Sverige.

Geografiskt läge

Vasa ligger i västra Finland, vid Bottniska viken. Utanför kusten ligger många små öar som utgör Kvarkens skärgård, ett naturreservat. 

Ekonomi

Vasa är en industristad med filialer till bland annat ABB Strömberg (automationsteknik och elektronik) och Wärtsilä, som tillverkar dieselmotorer för fartyg. Dessutom forskar man mycket inom nya tekniker för energialstring. Inte mindre än 10 000 personer är anställda inom denna sektor. Vasa har också ett universitet och andra högre utbildningsinstitut. 

Flygplatser

Vasa flygplats ligger 1 mil sydost om stadens centrum. Det finns dagliga förbindelser med Helsingfors och Stockholm, och fyra gånger i veckan med Umeå i Sverige. Flygplatsen kan nås med hyrbil på 10-15 minuter från centrum via E12 eller E8.

Kollektivtrafik

Stadens allmänna busstrafik drivs av Vaasan Paikallisliikenne. Bussar går en gång i timmen eller en gång i halvtimmen och ansluter också till platser runt om Vasas centrum. Det finns också bussförbindelser med bland annat Uleåborg, Åbo and Tammerfors. De flesta tågen går till och från Seinäjoki, öster om Vasa. Det finns också dagliga färjeförbindelser med svenska Holmsund, Umeås hamn på andra sidan Bottniska viken. 

Trafik och parkering

När staden byggdes upp igen (se Inledning), använde man sig av ett rektangulärt gatumönster vilket gör det extremt lätt att hitta i Vasa. Det finns mer än tillräckligt med parkeringsmöjligheter, men man måste betala för att parkera på gatan i centrum. Man kan enkelt besöka andra platser längs Bottniska viken med hyrbil eftersom kustvägen E8 går rakt igenom Vasa. Tammerfors kan man ta sig till via E12 (avstånd: 41,9 mil).

Hotell

Den ökande verksamheten i Vasa har lett till ett större logiutbud. Det finns affärshotell, men också lyxiga spaanläggningar och enkla pensionat och bed & breakfasts. Många personer övernattar på ett av semesterhemmen nära Vasa eller på campingplatsen på ön Vaskiluoto, mitt emot stadens centrum. 

Externa källor

För mer information om Vasa rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Vaasa

EasyTerra Biluthyrning Vaasa jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Finland, men i en annan stad än Vaasa, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Finland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Finland du vill hyra en bil.