Biluthyrning Oulu

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Oulu på dina vägnar.

Res bekymmersfritt med EasyTerra. Spara upp till 60 % på priserna hos alla större biluthyrningsföretag i Oulu.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Oulu

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Finland
  3. Oulu
EasyTerra Biluthyrning Oulu är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Oulu

Biluthyrning Oulu
Biluthyrning Oulu

Inledning

Uleåborg är huvudstaden i det finska länet med samma namn och den största staden i norra Finland. Staden har en vacker katedral som byggdes färdigt på 1700-talet. Uleåborg är även berömt för sitt Världsmästerskap i luftgitarr. Ja, i slutet avaugusti eller början av september tävlar ett dussintal kandidater om vem som är bäst på att spela fantasigitarr. Omkring fem mil norr om staden ligger ett museum, delvis under bar himmel, tillägnat Stenåldern, Kierikki Stenåldercentrum.

Befolkning

Staden har ungefär 140 000 invånare.

Geografiskt läge

Uleåborg är belägen på Finlands västkust, vid den norra delen av Bottniska viken. Staden ligger i länet med samma namn som sträcker sig till gränsen till Ryssland. Länet ligger på gränsen mellan södra Finland och Lappland.

Ekonomi

Träindustri och laxfiske var en gång i tiden pelarna i ekonomin. Detta har ändrats radikalt under de senaste åren: Uleåborg är idag ett centrum för teknologi. Träindustrin har dock inte försvunnit helt och pappersbruken som har anknytning till denna industri fungerar fortfarande. Uleåborgs hamn är en av de mest livligt trafikerade i Bottniska viken. Det finns även ett universitet i staden.

Flygplatser

Stadens flygplats är den andra mest trafikerade i Finland, främst på grund av det stora antalet dagliga flygningar mellan Uleåborg och Helsinki flygplats. I en rak linje är Uleåborg flygplats belägen ungefär 1,5 mil sydväster om stadens centrum, med bil uppgår avståndet till 2,2 mil. Flygplatsen är enkel att nå med hyrbil. Man kan ta motorväg A4 (E8/E75) söderut och avfart 6 i riktning mot Kaakkuri för att komma till flygplatsen. Vägen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Uleåborg har bra kollektivtrafik som sköts av bussbolaget Koskilinjat. För nattbussar på helgerna betalar man dubbelt pris och därför är det vanligtvis billigare att köpa en dagsbiljett (om man också tar bussen under dagen). Potnapekka är ett turisttåg (på pneumatiska däck; bara på sommaren) som kör två rutter: genom Uleåborgs centrum och till stranden. 

Trafik och parkering

Många gator i Uleåborgs centrum är enkelriktade och det kan vara svårt att hitta en ledig parkeringsplats på gatan. Det finns tre parkeringszoner: ju närmare centrum, desto högre är parkeringsavgiften. Precis utanför centrum kan man parkera gratis, men ofta under begränsad tid. Det finns även två parkeringshus där man kan parkera sin hyrbil.

Hotell

Uleåborg har ett bra urval av logi, från enkla pensionat till lyxhotell. Några hotell är bara öppna under sommaren. Det finns även gott om lägenheter att hyra i Uleåborg och det finns en campingplats med sommarstugor på stranden, fyra kilometer från stadens centrum.

Externa källor

För mer information Uleåborg, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Oulu

EasyTerra Biluthyrning Oulu jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Finland, men i en annan stad än Oulu, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Finland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Finland du vill hyra en bil.