Biluthyrning Umeå

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Umeå på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Umeå

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sverige
  3. Umeå
EasyTerra Biluthyrning Umeå är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Umeå

Biluthyrning Umeå
Biluthyrning Umeå

Inledning

Umeå är en svensk universitetsstad med ett pulserande nattliv. Detta är dock inte den enda anledningen för turister att besöka staden. Umeå är omgiven av sjöar och Nydalasjön är troligen den finaste. Runt om sjön har man skapat ett rekreationsområde som är populärt på sommaren och också under vintermånaderna då man kan åka skridskor på sjön. 

Befolkning

Staden har omkring 110 000 invånare. 

Geografiskt läge

Umeå ligger vid Bottniska viken i norra Sverige, vid Ume älv. Älven rinner ut en bit söderut i Österfjärden, där staden Holmsund ligger, Umeås hamn. Staden ligger omkring 60 mil norr om den svenska huvudstaden Stockholm och 40 mil söder om polcirkeln. 

Ekonomi

I Umeå handlar allt om högre utbildning. Nästan en tredjedel av invånarna är studenter. Det finns två universitet och flera andra högre utbildningsinstitutioner. Tekniska och medicinska forskningsinstitut, såväl som det största sjukhuset i norra Sverige, har anknytning till dessa institutioner. Holmsunds hamn spelar också en roll i importen och exporten av jordbruks- och skogsprodukter från inlandet samt passagerartransporten. 

Flygplatser

Umeå flygplats ligger i kanten av staden, omkring 5 kilometer från centrum. Den är lätt att nå med bil via E4 som löper rakt igenom staden. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad. 

Kollektivtrafik

Stadstrafiken i Umeå drivs av Västerbottens Lokaltrafik. Stadsbussar går ofta och nattbussar under helgen (fredag och lördag natt). Det finns också utmärkta förbindelser med andra platser i norra Sverige, däribland Sundsvall och Luleå, och det finns långfärdsbussar till huvudstaden Stockholm. Det finns färjeförbindelser med VasaFinland från Holmsunds hamn. 

Trafik och parkering

I Umeås centrum måste man betala för att parkera på gatan. Staden är uppdelad i zoner: ju närmare centrum ju högre är parkeringsavgifterna. Det finns flera parkeringshus där man tryggt (och under vintern utan snö) kan parkera sin hyrbil. Om man vill utforska inlandet bör man se upp för älgar som plötsligt kan korsa vägen, särskilt i skymningen. 

Hotell

Umeå har ett bra logiutbud. Då det är en universitetsstad finns det ingen brist på vandrarhem och lågbudgetpensionat, men det finns också mellanklasshotell och några hotell i den lyxigare kategorin, främst nära älven. På norra sidan av den vackra Nydalasjön, öster om staden, ligger det en populär campingplats, First Camp.

Externa källor

För mer information om Umeå rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Umeå

EasyTerra Biluthyrning Umeå jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Umeå, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.