Biluthyrning Luleå

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Luleå på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Luleå

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Sverige
  3. Luleå

EasyTerra Biluthyrning Luleå är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Luleå

Inledning

Luleå är en hamn i norra Sverige. En av de mest berömda attraktionerna i närheten är Gammelstads kyrkstad, en by som är byggd runtomkring en kyrka från 1400-talet. Den finns med på UNESCO:s lista över världsarvet.

Befolkning

Staden har över 70 000 invånare.

Geografiskt läge

Luleå är belägen i norra Sverige på halvön Svartöstaden, som sträcker sig ut i Bottniska viken vid Lule älvs mynning. Utanför kusten ligger det hundratals öar.

Ekonomi

Luleås ekonomi är en blandning av handel, industri (särskilt stålindustri), service och utveckling av nya teknologier. Den senaste aktiviteten genomförs liksom många andra i samverkan med det lokala Tekniska Universitetet. Här finns även en bas som tillhör det svenska flygvapnet. Stadens hamn spelar en viktig roll när det gäller exporten av järnmalm från inlandet. Hamnen är även hemmahamn för Sveriges isbrytarflotta, som under vintern håller båtrutterna i Bottniska viken isfria.

Flygplatser

Kallax flygplats är belägen fem kilometer söder om stadens centrum. Det finns regelbundna inrikesflyg till Stockholm, Umeå och Göteborg, men även till destinationer utomlands, som till exempel norska Tromsö och Murmansk i Ryssland. Med hyrbil kan flygplatsen nås från stadens centrum via motorväg E4. Avfarten till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Stadsbussarna går mycket ofta. Det finns även ett flertal regionala bussar som ansluter byarna i omgivningen till Luleå. Under helgnätter går det nattbussar (fram till 03.00).

Trafik och parkering

Under veckodagar måste man betala för att parkera sin bil på gatorna i stadens centrum. Det finns även ett flertal parkeringsplatser och garage inuti och runtomkring centrum. Om man besöker Luleå under vintermånaderna så bör man tänka på att väderförutsättningarna ibland är hårda. Man bör anpassa sin körning till detta!

Hotell

Luleå har ett rimligt utbud av logi. I allmänhet behöver man inte boka hotellrum lång tid i förväg. Det finns även en campingplats i Karlsvik, som är öppen året runt. Under sommaren slår man upp tältet, under vintern är det bättre att välja de uppvärmda stugorna.

Externa källor

För mer information om Luleå rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Luleå

EasyTerra Biluthyrning Luleå jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Sverige, men i en annan stad än Luleå, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Sverige-sidan, där du kan välja i vilken stad i Sverige du vill hyra en bil.