Biluthyrning Tromsø

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Tromsø på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Tromsø

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Norge
  3. Tromsø
EasyTerra Biluthyrning Tromsø är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Tromsø

Biluthyrning Tromsø
Biluthyrning Tromsø

Inledning

Tromsø blir ofta en trevlig överraskning för besökarna. Många människor besöker staden på grund av dess läge ovanför polcirkeln för att uppleva midnattssolen (på sommaren) eller norrskenet (på vintern) och förväntar sig inte mycket av den. De blir ofta förvånade över att Tromsø är en trevlig och livlig stad med mysiga barer, caféer och bra restauranger. Det är inte märkvärdigt att hela 15 % av befolkningen är studenter. Dessutom är det skrovliga området med berg och fjordar helt enkelt fantastiskt. 

Befolkning

Staden har en mycket mångfaldig befolkning på nästan 70 000 invånare. Förutom norrmän finns det stora minoritetsgrupper av samer, ryssar och finnar.

Geografiskt läge

Tromsø är belägen längst upp i norra Norge, 35 mil ovanför polcirkeln och 220 mil söder om nordpolen. Den största delen av staden ligger på ön Tromsøya. En tunnel och en bro ansluter denna ö till fastlandet, där de modernare bostadsområdena ligger.

Ekonomi

Tromsø var och är en viktig fiskehamn: dess fiskeflotta fiskar främst i Norra ishavet. Tack vare fisket finns det några fiskförädlingsföretag. Dessutom är staden bas för expeditioner till Nordpolen och kryssningar till Spits Bergen. Turismens betydelse växer. Staden är en populär plats för konferenser, där deltagarna kan kombinera sina möten med att uppleva naturfenomen som midnattssolen eller norrskenet.

Flygplatser

Tromsøs flygplats är belägen endast fem kilometer nordväst om stadens centrum. Tromsø flygplats i Langnes är enkel att nå med hyrbil. Från centrum kör man i riktning mot Langnes, via en tunnel som är mer än 1700 meter lång kommer man till flygplatsen.

Kollektivtrafik

Tromsø har bra offentlig busstransport. Alla bussar går via den centrala busstationen Prostneset och går inte bara till staden, utan även till Narvik, Harstad, Storslett och Alta. Dessutom finns det fasta färjeförbindelser till olika destinationer norr och söder om Tromsø.

Trafik och parkering

Tromsø är inte en livligt trafikerad stad och skyltningen är utmärkt. Därför är det inga problem att hitta rätt med en hyrbil. I centrum måste man betala för att parkera på gatan (på veckodagar mellan klockan 07.00 till 17.00, på lördagar från 08.00 till 15.00, på söndagar är det gratis). Det finns parkeringsfaciliteter inuti och runtomkring centrum.

Hotell

Staden har ett bra utbud av hotell, främst i medelklass och dyrare. Juni, och i andra hand juli, är de månader när det är mest fullbokat. Även under hösten och våren kommer många människor till staden. Därför rekommenderar vi att man bokar logi i god tid före resan.

För budgetresenärer är det svårt att finna ett passande rum. Däremot är det tillåtet att campa var som helst i vildmarken i Norge, på villkor att det är minst 300 meter mellan tältet och närmaste hus eller andra byggnader.

Externa källor

För mer information om Tromsø rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Tromsø

EasyTerra Biluthyrning Tromsø jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Norge, men i en annan stad än Tromsø, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Norge-sidan, där du kan välja i vilken stad i Norge du vill hyra en bil.