Up to 30% off On bookings placed from 24 nov until 1 dec

Biluthyrning Nürnberg

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Nürnberg på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Nürnberg

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Tyskland
 3. Biluthyrning Nürnberg
EasyTerra Biluthyrning Nürnberg är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Nürnberg

Inledning

Nürnberg är den andra största staden i det tyska förbundslandet Bayern (efter München). Även om mycket förstördes under Andra världskriget så har staden en trevlig stadskärna, som domineras av ett imponerande slott och den gotiska kyrkan. Dessutom finns det gator med vackert renoverade byggnader, romantiska torg och mysiga ställen: ett perfekt resmål för en stadsresa. 

Befolkning

Staden har över en halv miljon invånare.

Geografiskt läge

Nürnberg är belägen i förbundslandet Bayern i södra Tyskland. Staden ligger vid floden Pegnitz, precis öster om den plats där den mynnar ut i Main. Nürnberg ligger ungefär 16 mil norr om Bayerns huvudstad München.

Ekonomi

På 1900-talet så utvecklades Nürnberg till Bayerns industricentrum. Företag som till exempel Siemens och MAN slog sig ner i staden. Industrin är fortfarande viktig: det finns fabriker för elektronisk, mekanisk och optisk utrustning. Även motorfordon tillverkas här. Siemens är den främsta armetsgivaren inom industrisektorn. Varje år hyser staden världens största leksaksmässa, men det finns även andra mässor, särskilt inom high-tech området.

Flygplatser

Nürnberg flygplats (på tyska: Flughafen Nürnberg) är belägen fem kilometer norr om stadens centrum. Den är enkel att nå med hyrbil via motorvägen A3 (Frankfurt-Regensburg). Denna väg ansluter till två andra motorvägar, A9 och A6. Tillsammans utgör de en ringväg runt Nürnberg.

Kollektivtrafik

Nürnberg har ett vidsträckt offentligt transportnät. Det finns tunnelbana, spårvagnar och bussar. De flesta linjer går via Hauptbahnhof (järnvägsstationen) eller har sina centrala hållplatser här. Det finns också utmärkta buss- och tågförbindelser till andra platser i Tyskland och utomlands, bland annat München, Stuttgart, Frankfurt och Tjeckiens huvudstad Prag.

Trafik och parkering

Nürnbergs centrum är uppdelat i fem distrikt. Om man vill köra från ett område till ett annat så måste man först köra tillbaka till ringvägen för att nå den andra stadsdelen.  Området i närheten av slottet är stängt för fordon under natten. Många parkeringsplatser på gatan är reserverade för invånarna, men det finns flera garage kring centrum där man kan parkera sin hyrbil. Ett elektroniskt system anger redan på ringvägen vilka parkeringshus som har lediga platser.

Hotell

Nürnberg har ett stort utbud av logi, som sträcker sig från vandrarhem och lågprishotell till lyxiga femstjärniga hotell. Det finns även campingplats i utkanten av staden, Campingpark Nürnberg. Under stora mässor (särskilt under den internationella leksaksmässan) så är alla hotellen fullbokade. Om man vill besöka denna mässa, eller besöka Nürnberg vid denna tidpunkt så måste man boka sitt rum i god tid före resan. 

Externa källor

För mer information om Nürnberg, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Buchbinder
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Flizzr
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Hertz
 • InterRent
 • Keddy By Europcar
 • McRent
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty

Biluthyrningsplatser i Nürnberg

EasyTerra Biluthyrning Nürnberg jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Nürnberg, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.