Biluthyrning Stuttgart

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Stuttgart på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Stuttgart

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Tyskland
  3. Biluthyrning Stuttgart
EasyTerra Biluthyrning Stuttgart är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Stuttgart

Biluthyrning Stuttgart
Biluthyrning Stuttgart

Inledning

Stuttgart är huvudstad i den tyska staten Baden-Württemberg. Staden har flera sevärdheter, som till exempel slott (Altes Schloss, Neues Schloss en Schloss Hohenheim) och museer. Från några av uteserveringarna på stadens caféer kan man njuta av utsikten över Stuttgart.

Befolkning

Mellan 1960 och 2000 sjönk antalet invånare i Stuttgart konstant. Från och med år 2000 började invandrarantalet att öka, tack vare att unga människor invandrade till staden från Östtyskland. Idag har Stuttgart omkring 600 000 invånare.

Geografiskt läge

Stuttgart ligger i södra Tyskland, precis norr om den svarta skogen och den låga bergskedjan Schwäbische Alb (Swabian Alb). I stadens omgivning odlas druvor till vinproduktion.

Ekonomi

Staden är välkänd för sin förstklassiga industri, samt för de forsknings- och utvecklingsaktiviteter som genomförs inom denna sektor. Mercedes-Benz är ett exempel på detta. Mercedes-Benz museum är en av stadens mest populära sevärdheter. Porsche och Bosch har också sina huvudkontor i staden. Hewlett-Packard och IBM finns representerade genom betydelsefulla filialer.

Sedan lång tillbaka odlar man vin i stadens omgivningar. Fram till långt in på 1800-talet var vinodlingen stadens viktigaste inkomstkälla. Idag är denna näring fortfarande betydelsefull vilket speglas i den årliga vinfestivalen Weindorf.

Flygplatser

Den internationella flygplatsen Stuttgart flygplats, längs motorväg A8, ligger omkring 1,3 mil söder om staden.

Kollektivtrafik

De viktigaste kollektiva transportmedlen i Stuttgart består av pendeltåg (S-Bahn) och tunnelbana (U-Bahn). S-Bahn är praktisk om man vill nå förorterna. U-Bahn är ett utmärkt transportmedel om man vill ta sig till olika sevärdheter i stadens centrum. Dessutom finns det ett utbrett bussnät.

Det finns två speciella transportmedel i Stuttgart, kuggbanan mellan Marienplatz och Degerloch, och kabellinbanan mellan Südheimerplatz och Waldfriedhof.

Trafik och parkering

Det är enkelt att nå Stuttgart eftersom staden ligger vid motorvägarna A8 (München-Karlsruhe) och A81 (Heilbronn-Singen). Man bör emellertid undvika dessa motorvägar under rusningstrafik eftersom det brukar bli trafikstockning. När det inte är rusningstid är det inte något problem att köra runt i Stuttgart.

Precis som i många andra tyska städer är stadens centrum en ‘Umweltzone’ (zon med begränsade utsläpp) där bara bilar som har ett särskilt klistermärke på vindrutan är tillåtna.

Hotell

Stuttgart har ett bra utbud av hotell i alla prisklasser. Eftersom det är brist på bostäder bor många studenter och människor som besöker staden under en längre period på enklare hotell. Därför är det svårt att hitta rum i denna prisklass. Det är tillrådigt att boka rum i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Stuttgart, rekommenderar vi Google och följande källor:

 

Biluthyrningsplatser i Stuttgart

EasyTerra Biluthyrning Stuttgart jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Tyskland, men i en annan stad än Stuttgart, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Tyskland-sidan, där du kan välja i vilken stad i Tyskland du vill hyra en bil.