Biluthyrning Izmir

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Izmir på dina vägnar.

Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
search_main.worry_free_block.title
  • search_main.worry_free_block.usp.no_worries_deductible
  • search_main.worry_free_block.usp.unlimited_mileage
  • search_main.worry_free_block.usp.top_rated_suppliers
  • search_main.worry_free_block.usp.full_full_fuel_policy

Biluthyrning Izmir

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Izmir på dina vägnar.

Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Izmir

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Turkiet
  3. Izmir
EasyTerra Biluthyrning Izmir är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Izmir

Biluthyrning Izmir
Biluthyrning Izmir

Inledning

Izmir hette förr Smyrna, ett namn grekerna gav staden. Det är en av de äldsta städerna i Mellanöstern där mycket har skett på grund av krigföring. Agoran och fästningen daterar sig från stadens glansdagar. Izmir är Turkiets tredje stad och är en blandning av en riktig orientalisk stad och modern effektivitet. Fortfarande finns den gamla Kemeralty bazaren där det myllrar av folk, men hamnen, å andra sidan, är helt och hållet modern. Mellan mitten av juni och mitten av juli äger den årliga musikfestivalen rum med internationella artister. Alla musikgenrer är representerade (pop, rock, jazz, klassisk musik, etc.) och det är ofta konserter i gamla amfiteatrar.

Befolkning

Staden har över 3,5 miljoner invånare, vilka är kända för sin tolerans. Detta uttrycks i en dynamisk livsstil och mindre skillnad mellan män och kvinnor än i mer traditionella islamska samhällen.

Geografiskt läge

Izmir ligger på Turkiets västkust, vid Egeiska havet. Det är en vidsträckt stad med ett gammalt affärscentrum som heter Konak. Den moderna staden ligger huvudsakligen på ett platt delta, på östra sidan av Izmirbukten och på kullarna i söder.

Ekonomi

Staden är ett handels- och industricentrum med en viktig hamn. I och runt Izmir framställs färgmedel, tvål, textil och tobak. I omgivningarna odlas också frukt. En viss del exporteras direkt och resten hanteras av den stora livsmedelsindustrin. Dessa produkter exporteras via hamnen.
Dessutom hålls många mässor och utställningar varje år. Den största äger rum i september: den internationella utställningen i Kültürpark.

Flygplatser

Izmirs internationella flygplats - Adnan Menderes flygplats - är belägen 1,8 mil söder om staden längs vägen till Selçuk och Ephesus. Från flygplatsen går det flera flyg om dagen till Istanbul, Ankara och Antalya och det finns också många direktförbindelser till europeiska städer. Var tjugonde minut går det en flygbuss (Havas) från flygplatsen till stadens centrum. Det finns också en tågförbindelse med Basmane tågstation i Izmir.
Från flygplatsen kan man ta en hyrbil till de världsberömda ruinerna i Efesos (6 mil) på ungefär en timme.  

Kollektivtrafik

Runt åtta kilometer nordost om centrum ligger det en enorm busstation, varifrån lyxbussar avgår i alla riktningar. Det finns bussförbindelser varje timme till viktiga destinationer: Istanbul (restid: 10 timmar), Ankara (9 timmar), Antalya (9 timmar), Bursa (7 timmar), Marmaris (6 timmar), Bodrum (4 timmar) och Konya (8 timmar).

Staden har två tågstationer. För besökare är Basmanestationen i centrum den viktigaste. Därifrån går det intercitytåg till Ankara (restid: 14 timmar), Denizli (5-6 timmar) och Isparta (9 timmar).
Dessutom finns det färjeförbindelser från stadens hamn till Istanbul (19 timmar) och Venedig (70 timmar). Alsancak färjeterminal är belägen 2 kilometer norr om stadens centrum.

I själva staden erbjuder de så kallade dolmus minibussar ett bra (och billigt) förflyttningssätt. De flesta av dem följer en fast färdväg.

Trafik och parkering

Izmir är inte en liten stad och den är ett viktigt ekonomiskt centrum, vilket innebär att det är en ganska livlig plats. Dessutom är centrum fyllt av smala vindlande gator. Hotellområdet (se nedan) har utmärkta genomfartsvägar och är lätt att nå. De flesta hotellen har parkeringsmöjligheter på området.

Med en hyrbil kan man göra härliga turer i omgivningarna, men man bör ha det turkiska körsättet i tankarna, vilket är ganska olikt vårt.

Folk har för vana att göra plötsliga filbyten och de flesta bilförare ignorerar helt enkelt trafikskyltarna. På landsvägarna kan man stöta på oväntade hinder, speciellt efter en kurva. Folk och boskapshjordar är ofta mitt i vägen. Man ska undvika att köra när det är mörkt. Utöver de faror som räknas upp ovan kör många turkiska bilförare med ljuset släckt (!) för att spara energi.

Man ska se till att inte överskrida hastighetsgränserna (i tätorter 50 kilometer i timmen, på landsbygden 90 kilometer i timmen och på motorvägen 120 kilometer i timmen). Den turkiska polisen gör regelbundet hastighetskontroller, speciellt vid stadsgränserna.

Hotell

Staden har ett stort utbud av bra till mycket bra hotell, några av dem med en underbar utsikt över Izmirbukten. De flesta lyxhotellen är belägna norr om det gamla centrumet mellan Kültürpark och havet. Billiga pensionat (på turkiska: pansiyons) ligger i det gamla centrumet runt bazaren. Utanför Izmir finns det bara enkla hotell. Normalt sett är det inte svårt att hitta ett rum i Izmir, men om man vill bo i ett speciellt område rekommenderar vi att boka logi i förväg. Izmir är trots allt ett ekonomiskt centrum och lockar också många turister.

Externa källor

För mer information om Izmir rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Izmir

EasyTerra Biluthyrning Izmir jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Turkiet, men i en annan stad än Izmir, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Turkiet-sidan, där du kan välja i vilken stad i Turkiet du vill hyra en bil.