Biluthyrning Bodrum

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Bodrum på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Bodrum

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Turkiet
 3. Biluthyrning Bodrum
EasyTerra Biluthyrning Bodrum är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Bodrum

Biluthyrning Bodrum
Biluthyrning Bodrum

Inledning

Den turkiska Bodrum lockade förr i tiden konstnärer och bohemer som ofta hade semesterhus här. Sedan den andra hälften av förra århundradet har denna hamnstad mer och mer utvecklats till en 'vanlig' badort. Den främsta attraktionen utgörs av stränderna i stadens omgivning, men även själva Bodrum har några intressanta platser, bland annat slottet St. Peter, Bodrums museum för undervattensarkeologi och lämningarna efter Halicarnassus mausuleum.

Befolkning

Staden har 120 000 invånare, men under högsäsongen (sommarmånaderna) så kommer många fler människor till Bodrum och dess omgivningar. 

Geografiskt läge

Bodrum är belägen på kusten i sydvästra Turkiet mittemot den grekiska ön Kos. Nära Bodrum hittar man populära stränder som till exempel Bitez, Torba och semesterorten Gümbet som idag har växt ihop med staden.

Ekonomi

Precis som många andra badorter i Medelhavet var Bodrum en gång i tiden en by där det fanns fiskare och folk som var experter på att dyka efter svampar. Idag utgör turismen den största inkomstkällan för befolkningen i Bodrum.

Flygplatser

Bodrum-Milas flygplats är belägen 3,5 mil nordöster om staden. Den är enkel att nå med bil via D-330. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Det populäraste offentliga transportmedlet i Bodrum är de så kallade dolmuş, minibussar som kör fasta rutter. Man kan hoppa på och av var man vill under rutten. Det är ett extremt billigt sätt att ta sig runt på. Det finns även många 'vanliga' taxibilar i Bodrum och i de närliggande turistcentren. Under sommarmånaderna finns det också färjeförbindelser till de grekiska öarna Kalymnos, Kos, Simi och Rhodos.

Trafik och parkering

Under sommarmånaderna kan trafiken vara extremt livlig inuti och runtomkring Bodrum. Att hitta en parkeringsplats i stadens centrum är därför inte lätt. Lyckligtvis finns det underjordiska parkeringshus där det är säkert att parkera bilen: två i stadens centrum (nära busstationen) och en i närheten av hamnen. Vägarna på Bodrumhalvön är smala och i det backiga området även slingrande. Man bör också se upp för människor och boskap på vägen. Kort och gott: man bör köra försiktigt och vara beredd på överraskningar.

Hotell

Det finns ingen brist på hotell och semesteranläggningar i och utanför Bodrum. Utbudet sträcker sig från enkla hotell i stadens centrum till lyxiga semesteranläggningar på stränderna. Om man letar efter en lugn miljö så finns det flera olika hotell på kullarna öster och väster om staden.

Externa källor

För mer information om Bodrum, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Carwiz rent a car
 • Circular car hire
 • Enterprise
 • Europcar
 • Fox Rent A Car
 • Garenta
 • GLOBAL Rent-a-Car
 • Goldcar
 • Green Motion
 • Hertz
 • National Car Rental
 • Rhodium Car Rental
 • Sunrent

Biluthyrningsplatser i Bodrum

EasyTerra Biluthyrning Bodrum jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Turkiet, men i en annan stad än Bodrum, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Turkiet-sidan, där du kan välja i vilken stad i Turkiet du vill hyra en bil.