Biluthyrning Basel

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Basel på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Basel

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Schweiz
  3. Basel

EasyTerra Biluthyrning Basel är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Basel

Biluthyrning Basel
Biluthyrning Basel

Inledning

Basel ligger i norra Schweiz och är en väldigt trevlig stad att tillbringa några dagar i. Staden har en mycket speciell historisk stadskärna, som är väldigt stämningsfull. Här finns en romansk katedral och ett rådhus i renässansstil. Det finns också många intressanta museer och stadens karneval är särskilt praktfull.

Befolkning

Själva staden har 170 000 invånare. Basels hela storstadsområde är emellertid mycket större med sina 730 000 invånare.

Geografiskt läge

Basel är beläget vid floden Rhen, på en plats där Schweiz, Tyskland och Frankrike möts. Det är inkörsporten till Jurabergen söder om staden. Norr om Basel ligger den tyska Svarta skogen och i nordväst, de franska regionen Alsace.

Ekonomi

Schweiz kemiska industri och läkemedelsindustri är koncentrerad till Basel och dess omgivningar. Stora korporationer som till exempel Novartis och Hoffmann-La Roche har sina huvudkontor i staden. 

Dessutom, precis som i resten av Schweiz har finansväsendet stor betydelse. Banken för internationella överenskommelser har sitt säte i Basel.

Inlandshamnen är också viktig. Stora inlandsfartyg seglar från Rotterdam till Basel, men längre uppför Rhen kan segling på inlandsvatten endast utföras av små skepp.

I staden organiseras även åtskilliga årliga utställningar, som till exempel BaselWorld och ArtBasel.

Flygplatser

Basels flygplats är unik. Den är belägen i Frankrike och det är den enda flygplats som drivs av två länder tillsammans. Den internationella EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg är belägen ungefär 8 kilometer nordväst om Basel, vid motorvägen A35.

Kollektivtrafik

Det finns spårvagnar och bussar i Basel. Det kollektiva transportnätverket är mycket effektivt. Spårvagnar och bussar följer tidtabellen, de är ovanligt rena och biljetterna är billiga. Biljetter kan endast köpas i biljettautomaterna som finns vid varje (spårvagns-/buss) hållplats.

Dessutom finns det bussförbindelser till städer i Frankrike och Tyskland, inklusive till Mulhouse och Freiburg.

Basel har också ett höghastighetståg (TGV) som ansluter staden till Paris, via Strasbourg.

Trafik och parkering

Det finns en ringväg runt staden, men att köra omkring i stadens historiska centrum kan vara förvirrande. Dessutom är de svårt att hitta parkeringsplats på gatorna i den gamla delen av staden. Det är även dyrt att parkera där. Det är bättre att lämna bilen i ett av de 13 parkeringshusen (de har en kapacitet på totalt 6000 parkeringsplatser) som finns i utkanten av centrum. Det finns ett dynamiskt guidesystem som leder en till ett parkeringshus med lediga platser. Det är betydligt billigare att lämna bilen i ett parkeringshus än att parkera på gatan.

Hotell

Basel har ett stort utbud av hotell i all prisklasser. Priserna är dock ganska höga, i jämförelse med andra europeiska länder. Man bör vara uppmärksam på att alla hotell är fullbokade när det anordnas utställningar och under den årliga karnevalen. Det är tillrådigt att boka hotellrum i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Basel, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Basel

EasyTerra Biluthyrning Basel jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Basel, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Schweiz-sidan, där du kan välja i vilken stad i Schweiz du vill hyra en bil.