Biluthyrning Basel

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Basel på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Basel

 1. Startsida
 2. Biluthyrning Schweiz
 3. Biluthyrning Basel
EasyTerra Biluthyrning Basel är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Basel

Biluthyrning Basel
Biluthyrning Basel

Inledning

Basel ligger i norra Schweiz och är en väldigt trevlig stad att tillbringa några dagar i. Staden har en mycket speciell historisk stadskärna, som är väldigt stämningsfull. Här finns en romansk katedral och ett rådhus i renässansstil. Det finns också många intressanta museer och stadens karneval är särskilt praktfull.

Befolkning

Själva staden har 170 000 invånare. Basels hela storstadsområde är emellertid mycket större med sina 730 000 invånare.

Geografiskt läge

Basel är beläget vid floden Rhen, på en plats där Schweiz, Tyskland och Frankrike möts. Det är inkörsporten till Jurabergen söder om staden. Norr om Basel ligger den tyska Svarta skogen och i nordväst, de franska regionen Alsace.

Ekonomi

Schweiz kemiska industri och läkemedelsindustri är koncentrerad till Basel och dess omgivningar. Stora korporationer som till exempel Novartis och Hoffmann-La Roche har sina huvudkontor i staden. 

Dessutom, precis som i resten av Schweiz har finansväsendet stor betydelse. Banken för internationella överenskommelser har sitt säte i Basel.

Inlandshamnen är också viktig. Stora inlandsfartyg seglar från Rotterdam till Basel, men längre uppför Rhen kan segling på inlandsvatten endast utföras av små skepp.

I staden organiseras även åtskilliga årliga utställningar, som till exempel BaselWorld och ArtBasel.

Flygplatser

Basels flygplats är unik. Den är belägen i Frankrike och det är den enda flygplats som drivs av två länder tillsammans. Den internationella EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg är belägen ungefär 8 kilometer nordväst om Basel, vid motorvägen A35.

Kollektivtrafik

Det finns spårvagnar och bussar i Basel. Det kollektiva transportnätverket är mycket effektivt. Spårvagnar och bussar följer tidtabellen, de är ovanligt rena och biljetterna är billiga. Biljetter kan endast köpas i biljettautomaterna som finns vid varje (spårvagns-/buss) hållplats.

Dessutom finns det bussförbindelser till städer i Frankrike och Tyskland, inklusive till Mulhouse och Freiburg.

Basel har också ett höghastighetståg (TGV) som ansluter staden till Paris, via Strasbourg.

Trafik och parkering

Det finns en ringväg runt staden, men att köra omkring i stadens historiska centrum kan vara förvirrande. Dessutom är de svårt att hitta parkeringsplats på gatorna i den gamla delen av staden. Det är även dyrt att parkera där. Det är bättre att lämna bilen i ett av de 13 parkeringshusen (de har en kapacitet på totalt 6000 parkeringsplatser) som finns i utkanten av centrum. Det finns ett dynamiskt guidesystem som leder en till ett parkeringshus med lediga platser. Det är betydligt billigare att lämna bilen i ett parkeringshus än att parkera på gatan.

Hotell

Basel har ett stort utbud av hotell i all prisklasser. Priserna är dock ganska höga, i jämförelse med andra europeiska länder. Man bör vara uppmärksam på att alla hotell är fullbokade när det anordnas utställningar och under den årliga karnevalen. Det är tillrådigt att boka hotellrum i god tid innan resan.

Externa källor

För mer information om Basel, rekommenderar vi Google och följande källor:

Vanliga frågor

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste? Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden. Vad måste jag göra när jag hämtar en bil? För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig. Tillkommer det några kostnader? I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg). Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil? I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil. Vad innebär Bekymmers-fri märkning? Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare. Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning? Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre). När får jag en bekräftelse på bokningen? De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar). Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Advantage Rent a Car
 • Alamo Rent a Car
 • Avis
 • Budget
 • Dollar Rent a Car
 • Edel & Stark
 • Enterprise
 • Europcar
 • FireFly Car Rental
 • Hertz
 • National Car Rental
 • SIXT Rent a Car
 • Thrifty
 • Unirent Car Rental

Biluthyrningsplatser i Basel

EasyTerra Biluthyrning Basel jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Schweiz, men i en annan stad än Basel, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Schweiz-sidan, där du kan välja i vilken stad i Schweiz du vill hyra en bil.