Biluthyrning Poznan

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Poznan på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Poznan

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Polen
  3. Poznan
EasyTerra Biluthyrning Poznan är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Poznan

Biluthyrning Poznan
Biluthyrning Poznan

Inledning

Poznań är en historisk stad: enligt många var det här som nationen Polen skapades. Det var också stadens första huvudstad. Marknadstorget omgivet av barock- och renässansbyggnader utgör centrum. Här hittar man även rådhuset, från vars klocktorn där två getter i tenn dyker upp varje dag klockan tolv för att stöta sina horn mot varandra tolv gånger. Historien bakom detta? Den får man själv ta reda på i Poznań!

Befolkning

Staden har ungefär 560 000 invånare.

Geografiskt läge

Poznań är belägen i västra Polen, vid Wartafloden som rinner västerut norr om staden och mynnar ut i Oder. Poznańs gamla katedral är belägen på Ostrów Tumski, en ö i Wartafloden.

Ekonomi

Staden har sedan medeltiden varit ett viktigt handelscentrum. Detta är fortfarande tydligt med tanke på att 30 stora mässor hålls regelbundet. Sedan kommunismens fall har många företag från väst investerat i Poznań, främst i livsmedels-,möbel, och bilindustrierna. Tack vare de goda järnvägs och vägförbindelserna så är staden även ett centrum för logistik.  Poznań är den andra mest blomstrande staden i landet, efter huvudstaden Warszawa.

Flygplatser

Poznań flygplats (på polska: Port Lotniczy Poznań-Ławica), är belägen en mil väster om centrum. Den är enkel att nå med hyrbil via Jana Henryka Dąbrowskiego. Vägen till flygplatsen är tydligt skyltad.

Kollektivtrafik

Poznań har bra kollektivtrafik som består av två sorters spårvagnar (vanliga och expressspårvagnar) och bussar. De vanliga spårvagnarna är det bästa alternativet för transport i och runtomkring centrum, medan expresspårvagnarna och bussar går till förorterna. Det finns även bra buss- och tågförbindelser till andra polska städer, bland annat till Wroclaw och Warszawa. Det finns internationella järnvägsförbindelser till Berlin och Moskva.

Trafik och parkering

Poznańs gamla centrum är otroligt kompakt och delvis en zon för fotgängare. Det finns några parkeringsplatser och parkeringshus runtomkring centrum där man kan parkera sin hyrbil. Av säkerhetsskäl är detta bättre än att parkera på gatan. Oftast är det inte heller tydligt angivet på gatan om man bör betala och, om detta är fallet, var och hur. Parkeringspolisen vet dock detta och ger snabbt böter.

Hotell

Poznań har ett överflöd av logi i alla kategorier. Det kan ändå vara svårt att hitta ett hotellrum som faller en i smaken, eftersom staden är värd för många mässor och konferenser varje år. Under större mässor är nästan alla hotell bokade. Vid dessa tillfällen kan Glob-Tour-kontoret i centralhallen på järnvägsstationen hjälpa till med att hitta ett enkelt rum på ett bed & breakfast eller pensionat.

Externa källor

För mer information om Poznań, rekommenderar vi Google och följande källor:

Biluthyrningsplatser i Poznan

EasyTerra Biluthyrning Poznan jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Flygplatser

Järnvägsstationer

Platser centrum

Om du letar efter en hyrbil i Polen, men i en annan stad än Poznan, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Polen-sidan, där du kan välja i vilken stad i Polen du vill hyra en bil.