• Kundbetyg 8.2 / 10
 • Biluthyrning sedan 2005
Behöver du hjälp?
+49 89 541 955 606
Öppettider

Biluthyrning Enschede

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Enschede på dina vägnar.

Ange stad eller flygplatskod
- dagar
Varför boka genom oss?
 • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
 • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
 • 24000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Världsomfattande rea pågår nu!
Rabatter på upp till 25% från ett brett utbud av leverantörer. Detta specialerbjudande gäller till och med den 27 mars - boka nu och spara pengar.
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Enschede

EasyTerra Biluthyrning Enschede är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Biluthyrare i Enschede

Nedan visas biluthyrningsföretagen i Enschede med de bästa betygen. Jämför alla betyg och priser för dessa hyrbilsföretag i en sökning.

 • Hertz

  8.6 (6087)
  Ingen tillgänglig prisinformation
 • Europcar

  8.5 (7221)
  Ingen tillgänglig prisinformation

Senaste recensionerna

Kunder bedömer oss med en 8.2/10 av 424 omdömen

Biluthyrningsföretag i och omkring Enschede

Om du letar efter en hyrbil i Nederländerna, men i en annan stad än Enschede, vänligen klicka dig fram till Bilhyra Nederländerna-sidan, där du kan välja i vilken stad i Nederländerna du vill hyra en bil.

Biluthyrningsplatser i Enschede

EasyTerra Biluthyrning Enschede jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Hogelandsingel 188
Oliemolensingel 26

Platsinformation för Enschede

Inledning

Enschede är den viktigaste staden i Twente, den östra delen av provinsen Overijssel. Staden har en modern framtoning och atmosfär. Den största delen av stadskärnan förstördes under Andra Världskriget och efter textilindustrins fall (se Ekonomi) var Enchede i dåligt skick. Från 1980-talet och framåt har man gjort stora ansträngningar för att återuppliva staden. Detta har lett till att Enschede idag är en modern stad med en till viss del djärv akitektur som matchar stadens teknologiska framtoning. Det är bara runtomkring Oude Markt i stadskärnas norra del som man fortfarande hittar 1800-talsatmosfär.

Befolkning

Staden har 14 000 invånare. Kommunen Enschede har ytterligare 10 000 invånare eftersom den omfattar orterna Boekelo, Glanerbrug, Lonneker och Usselo.

Geografiskt läge

Enschede ligger i Nederländernas östra del, nära den tyska gränsen. Staden ligger 16 mil från Amsterdam, 9 mil från Arnhem och 15,5 mil från Groningen.

Ekonomi

I mitten av 1800-talet förvandlades Enschede till centrum för textilindustrin. Staden var full av textilfabriker. När de stängdes igen på 60- och 70-talen var det en katastrof för Enschede. Många människor blev arbetslösa och staden förlorade alla sina företag.
Idag är Enschede ett service- och kunskapscentrum med en teknisk högskola (Twente University), en musikskola, en konstakademi och en teknisk yrkesskola. Staden fokuserar på företag som ägnar sig åt teknologi och kunskap. Även öltillverkaren Grolsch har sitt huvudkontor i Enschede.

Flygplatser

Norr om staden ligger Enschedes flygplats Twente, som för tillfället bara används till affärsflygningar och privata flygningar, samt till ett fåtal charterflygningar till semesterorter (bland annat till Faro, Antalya, Las Palmas och Mallorca). Man håller just nu på att undersöka om en reguljär förbindelse till Paris kan vara något att satsa på, men man har också diskuterat att stänga flygplatsen.

Kollektivtrafik

Bussbolaget Connexxion står för bussförbindelserna i Enschede och dess omgivning. Bussarna går under namnet 'Twents'. Det finns åtta stadsbusslinjer, som alla går förbi Enschedes tågstation. Från bussterminalen finns regionala linjer som förbinder staden med, bland andra platser, Hengelo, Winterswijk och Doetinchem.
Bussar har sina egna separata filer, ett system som just nu håller på att spridas.

Stadens tågstation ligger längs järnvägslinjen Amsterdam-Apeldoorn-Enschede-Münster (Tyskland).

Trafik och parkering

Många av stadens invånare klagar över stadens fruktansvärda trafik, åtminstone när det gäller bilar. Det är sannerligen inte lätt att ta sig fram. I ett försök att underlätta trafikkaoset har bilarna letts ut på vägar som går runtomkring stadens centrum, men det är regelbundna trafikstockningar på dessa vägar.

Du kan parkera din bil på gatan i stadens centrum, men det är dyrare än att lämna den på en parkeringsplats. På söndagar mellan 20 och 9 är det gratis att parkera på gatan. Runtomkring centrum finns fem parkeringsplatser, inklusive en mycket stor sådan som heter Van Heek parkeringsplats. Om du kör in i Enschede från A35/N35 kan du också parkera på infartsparkeringen Zuiderval och fortsätta med stadsbuss.

Hotell

I Enschede finns över 30 olika ställen där du kan tillbringa natten. De flesta av dem tillhör kategorin 'bed & breakfast'. Staden har tre fyrstjärniga hotell. Eftersom Enschede är ett kunskaps- och utbildningscentrum hålls ofta konferenser i vilka många utländska experter deltar. Detta betyder att det är bättre att boka hotellrum i förväg.

Externa källor

För mer information om Enschede rekommenderar vi Google och följande källor: 

Praktisk information

 • Valuta
  Euro
 • Körriktning
  Höger
 • Hastighetsbegränsning inom staden
  50 km/h
 • Hastighetsbegränsning på motorväg
  80 km/h
 • Språk
  Dutch
 • Populär bilkategori
  Mini

Vad de flesta människor vill veta

Följande frågor och svar är ett urval av de mest populära frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga, titta på sidan Vanliga frågor eller kontakta osss.

Är EasyTerra Biluthyrning det billigaste?

Ja, vi kan garantera att vi erbjuder det lägsta priset - eftersom vi jämför flera olika återförsäljare kan vi alltid erbjuda dig det bästa priset i staden.

Vad måste jag göra när jag hämtar en bil?

För att hämta din bil, behöver du din värdekupong, ditt pass, körkort och ett kreditkort. Det är mycket viktigt att ditt körkort och kreditkort är i samma namn som den huvudsakliga föraren. Tänk på att det lokala uthyrningsföretaget reserverar ett visst belopp på ditt kreditkort som en deposition. Detta kräver PIN-koden för ditt kreditkort. Om ditt körkort är utländskt (till exempel på kinesiska) måste du ha med en översättning. Endast ditt originalpass och körkort accepteras - en kopia är inte tillräcklig.

Tillkommer det några kostnader?

I allmänhet är våra priser all-inclusive. Om det skulle tillkomma några kostnader, tar vår bokningsavdelningen med dig innan du utfärdar fakturan. Om du ångrar dig, kan du alltid annullera din bokning utan några förpliktelser (minst 48 timmar i förväg).

Vilken typ av försäkring är tillämplig för min hyra av bil?

I allmänhet ingår ansvarsförsäkring, brandförsäkring, allrisk-försäkring och stöldförsäkring i kostnaden för hyra av bil.

Vad innebär Bekymmers-fri märkning?

Denna etikett indikerar att en hyrbil uppfyller följande krav: Obegränsat antal kilometer, ingen självrisk (och ingen övertäckning tillgänglig), hållbar energipolicy och att biluthyrningsföretaget har ett gott anseende. Tillgången på bilar som uppfyller dessa fyra krav gör valet av ett lämpligt fordon till dig snabbare.

Hur kan jag ändra eller avbryta min bokning?

Du avbokar din bokning på ditt "Mitt konto". Vi rekommenderaratt du kontaktar oss per telefon om du måste ändra eller avboka din bokning med kort varsel (48 timmar eller mindre).

När får jag en bekräftelse på bokningen?

De flesta bokningar bekräftas inom några minuter efter att betalning skett. Vi rekommenderar att du kontaktar bokningsavdelningen för sista-minuten-bokningar (upphämtning inom 48 timmar).

Vilka biluthyrningsfirmor jämnförs av EasyTerra Biluthyrning? På denna plats.
 • Hertz
 • Europcar
 1. Startsida
 2. Biluthyrning Nederländerna
 3. Biluthyrning Enschede