Biluthyrning Verona

Spara tid och pengar. Vi jämför biluthyrningsföretagens erbjudanden i Verona på dina vägnar.

  • Gratis avbokning
  • Bästa pris-garanti
  • 8000+ upphämtningsplatser
Ange stad eller flygplatskod
Varför boka genom oss?
  • Gratis avbokning Upp till 48 timmar före överenskommen upphämtningstid
  • Bästa pris-garanti Har du hittat ett bättre pris? Berätta det för oss så ger vi dig ett bättre erbjudande
  • 8000+ upphämtningsplatser Platser över hela världen
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag
Vi jämför alla välkända biluthyrningsföretag

Biluthyrning Verona

  1. Startsida
  2. Biluthyrning Italien
  3. Biluthyrning Verona
EasyTerra Biluthyrning Verona är en oberoende jämförelsesida för biluthyrning. Vårt system jämför priser mellan välkända biluthyrningsföretag så att du som kund alltid kan boka din hyrbil genom oss till ett konkurrenskraftigt pris.

Platsinformation för Verona

Biluthyrning Verona
Biluthyrning Verona

Inledning

Verona är en av de vackraste städerna i Italien. Shakespeares kärlekshistoria om Romeo och Julia utspelade sig i Verona. Dessutom är staden också känd som Lilla Rom för sin betydelse under romartiden. 

Befolkning

Verona är den tolfte största staden i Italien: den har ungefär 243 000 invånare. På grund av sin historiska bakgrund har staden varit med om många invandringsvågor. Idag är de flesta av stadens invånare (93 %) av italiensk härkomst. 

Geografiskt läge

Floden Adige rinner rakt igenom Verona. Den kända Gardasjön ligger omedelbart väster om staden. Dessutom ligger Verona nära utkanterna av Dolomiterna. Man kan göra dagsutflykter från Verona till andra intressanta byar och städer i omgivningen. 

Ekonomi

Som många andra italienska städer är Verona en verklig turistattraktion. Varje år lockar den gamla staden många besökare. År 2000 blev hela Veronas centrum klassat som världsarv av UNESCO. Staden är också känd för sina viner, som till exempel Soave, Valpolicella, Bardolino. Souvenirer tillverkas också och säljs sedan till turisterna. Det finns också fabriker i staden. 

Flygplatser

Verona har en flygplats, Verona-Villafranca flygplats, som ligger 16 kilometer från staden. Den hanterar flyg från andra italienska städer såväl som från större europeiska städer som till exempel Amsterdam, London och Helsingfors.

Kollektivtrafik

AMT-bus är det bussbolag som är verksamt i Verona. Linjebussarna förbinder stationen med andra platser inom och precis utanför Verona. Utöver de bussar och tåg som gör uppehåll i Verona finns det inga andra allmänna transportmedel. Med tåg tar det ungefär en och en halv timme till Venedig. Det finns också en bra tågförbindelse till bland annat Milano och Florens.

Trafik och parkering

Under morgonen och tidiga eftermiddagen är biltrafik inte tillåten i centrum, om man inte bor på ett hotell i centrum. Det finns gratis parkering vid Via Citta di Nimes (nära tågstationen) och Porta Vescovo, varifrån bussar avgår till centrum.

Hotell

Det är inte särskilt svårt att hitta hotellrum i Verona, även om det är tillrådligt att boka i förväg, speciellt under sommaren. 

Externa källor

För mer information om Verona, rekommenderar vi Google, och följande källor:  

Biluthyrningsplatser i Verona

EasyTerra Biluthyrning Verona jämför priser mellan biluthyrningsföretag på följande platser:

Om du letar efter en hyrbil i Italien, men i en annan stad än Verona, vänligen klicka dig fram till Biluthyrning Italien-sidan, där du kan välja i vilken stad i Italien du vill hyra en bil.